National

Raed Arafat este îngrijorat din cauza variantei Delta: „Lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puțin, crede că e ok situația”

Publicat: 02 aug. 2021
Raed Arafat
Raed Arafat, secretarul de stat în MAI a anunțat mai multe beneficii pentru persoanele care au trecut prin boală

Lumea este într-o fază în care nu mai crede în boala produsă de virusul SARS-CoV-2, a declarat, luni seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat. Acesta atrage atenția că varianta Delta este extrem de agresivă.

Raed Arafat a declarat, luni seara, la Digi 24, că oamenii cred că situația epidemiologică este stabilă sau nu mai cred în boală, ceea ce nu este deloc bine.

„Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puțin, crede că e ok situația. Noi vedem o creștere. Vedem o creștere mare în Europa, vedem o creștere la noi încă mai mică. Toate semnalele științifice arată că varianta Delta este mai ușor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii, dar în același timp sunt studii ale căror concluzii finale încă nu le-am văzut, dar care spun că e posibil ca severitatea și ajungerea la spital sau la terapie intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare. Asta ne face să concluzionăm că vaccinarea este o soluție foarte bună și respectarea măsurilor de sănătate publică este necesară mai departe”, a spus dr. Arafat.

Raed Arafat: „Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască”

Șeful DSU s-a mai arătat îngrijorat de faptul că mulți oameni merg cu mijloacele de transport fără să mai poarte mască.

„Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăznește să îi spună că regulile și legea spun să poți mască în spațiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare și inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai subliniat că în vreme ce la noi se poate renunța la mască în birourile în care sunt maxim 10 persoane și toate sunt vaccinate, în SUA și vaccinații poartă mască în spațiile închise.

Comentarii
  • Multa UE dragi gurnalisti platiti sa semanati panica…si voua si adevaratilor criminali, patronii vostri incognito de peste mari, cu care faceti cunostinta numai cand mergeti la bancomat!
    Daca cenzura nu e, nimic nu e, zicea gurul vostru, Vladimir Ilici!

  • Sunt vaccinata, sunt cadru medical, am vazut faze grele ale bolii, le recomand oamenilor sa se vaccineze…dar sa ma scuzati stimate domn Arafat…v-as ruga sa mergeti d-voastra cu un autobuz plin de oameni, care se intorc obositi de la munca si desi afar sunt 40° C la umbra sa stati in autobuz, fara aer conditionat si doar 3-4 fante mici in loc de geamuri care sa va aeriseasca. Sa stati in picioare, cu masca pe nas si gura, inghesuit unul in altul si sa te rogi sa ajungi mai repede la capat de linie…dar intre timp autobuzul s-a blocat, deoarece este ora de carf si autobuzul stationeaza in plin soare, in camp. Acest calvar il intampinam in fiecare zi, noi cei care circulam zilnic cu autobuzul liniei regionale 421 Ghencea – Cornetu. La fel patesc toti calatorii din mijloacele de transport in comun, care nu au aer conditionat…in Bucuresti mai gasim un bloc, un copqc mai stufos…in camp ce gasim?
    A spune ca va ingrijoreaza scuzati-ma, dar aratati pur si simplu snobism in ceea ce declarati. De ce nu faceti loby pentru a pune cetatenilor la dispozitie mijloacele necesare, in care cetatenii sa se simta in siguranta si cu un co fort cat mai bun? De ce pareti ingrijorat, cand nimeni nu face nimic si doar asteapta sa pice din cer? De ce de vina este doar cetateanul, cand nimeni nu ridica un deget si asteapta sa faca urmatorul? De ce?
    Ma ingrijoreaza nu ca oa.enii stau fara masca, ma ingrijoreaza ca cei care trebuie sa ia atitudine si au puterea sa face ce trebuie lasa pe altii si nu ii intereseaza ca nu se face nimic, ca nu se vaccineaza lumea…ne plangem dar suntem fara pic de initiativa…ca doar nu este treaba mea…nuuu?

Adauga un comentariu