National

Raed Arafat, plângere la DIICOT. A fost amenințat cu moartea

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat plângere la DIICOT. A fost amenințat cu moartea
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a depus astăzi plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) după ce a fost amenințat cu moartea. Una dintre persoanele care a lansat mesajul un mesaj amenințător la adresa medicului a fost chiar Raul Coltor, un îndârjit adept al teoriei conspirației. Acesta nu crede în existența coronavirusului.

„Este vorba de două ameninţări cu moartea care au fost publice şi care au fost destul de evidente, emise de oameni care pot chiar să facă rău. Aşa că am venit şi am depus plângerea, iar de aici e treaba autorităţilor. Una printr-un film care a fost postat public şi una prin postarea publică pe care o ştie toată lumea”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a menționat că nu cunoaște persoana care a formulat amenințările cu moartea la adresa lui.

„Mai vin din astea, dar acestea chiar au părut serioase şi a trebuit să le depun (plângerile – n.r.), pentru că nu poţi să permiţi aşa ceva. Eu sper să fie totul ok”, a spus Raed Arafat.

Mesajul revoltător transmis de Raul Coltor șefului DSU: „O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!”

Raul Coltor l-a amenințat public cu moartea pe Raed Arafat prin intermediul unei rețele de socializare. Acesta nu crede în existența coronavirusului. Mesajul transmis de Coltor a ajuns rapid viral și a strâns un număr considerabil de reacții.

Raul Coltor a afirmat că șeful DSU ar fi condamnat la moarte în Palestina, că este terorist și ar fi responsabil de crime împotriva românilor.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a scris Raul Coltor

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Raul Coltor riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an.

Șeful DSU, avertizează: „Este normal să asculți medicii și nu părerie neavizate”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,  solicită cetățenilor să nu se mai externeze fără acordul mediucului curant. De asemenea acesta face un apel către români să nu creadă toate informațiile care apar pe rețelele de socializare.

”Este o situație asupra căreia am avertizat. Noi am mai avut 3 cazuri, despre care știu, oameni care s-au externat, au ajuns acasă și ulterior au început să se simtă rău. La câte dezbateri au avut loc, la câte păreri neavizate s-au exprimat în spațiul public, oamenii au ajuns să considere că dacă stau pe picioare sunt ok. Este o situație gravă, pentru că oamenii pot merge acasă și pot avea simptome grave, chiar comă din cauza lipsei de aur.

Dacă medicii recomandă o supraveghere de câteva zile este normal să asculți medicii și nu părerie neavizate, care, din păcate, sunt extrem de puternic distribuit. Noi ne temeam să nu vină oameni din zonele roșii, dar uite că acum suntem în situația în care noi provenim din zona cu risc, ceea ce este normal pentru că deciziile s-au luat pe baza informațiilor științifice.”, a spus Raed Arafat.

 

Adauga un comentariu