Local

Raluca Severin, o tânără care le dă viață pieselor vechi de ceas: „Am fost inspirată de bunicul meu!”

Publicat: 26 apr. 2022
o imagine cu Raluca Severin, care ține în mână o cutie de cadou albă
Raluca Severin a avut încă din copilărie un simț artistic dezvoltat, dar ideea de a realiza tablouri din piese de ceas i-a venit acum 3 ani

Raluca Severin este o tânără care le dă viață pieselor de ceas, realizând astfel tablouri pe sticlă inedite. Micile sale „opere de artă”, așa cum îi place ei să le numească, pot fi cadourile perfecte pentru pasionaţii de maşini, deoarece Raluca realizează, la comandă, tablouri cu orice model de autoturism. Proiectul ARTЯA este deocamdată doar o pasiune, dar se doreşte ca, în viitorul apropiat, să fie transformat într-o adevărată afacere

Raluca Severin este o tânără în vârstă de 28 de ani care a studiat Marketing şi Comunicare în Afaceri în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerii (FEAA), de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, iar, în prezent, este asistent manager la o firmă din Roman.

Tânăra a fost încă din copilărie pasionată tot ceea ce înseamnă artă, iar, acum, timpul liber şi-l dedică realizării unor tablouri inedite din piese de ceas și componente metalice, care pot fi comandate prin intermediul paginii de Facebook ARTЯA sau al contului de Instagram @artra.17.

Povestea din spatele ARTЯA: „Am descoperit această pasiune în urmă cu 3 ani”

Raluca povestește că, încă din copilărie, avea un simț artistic dezvoltat, dar ideea de a realiza tablouri din piese de ceas i-a venit acum 3 ani. Sursa ei de inspirație a fost reprezentată de două persoane extrem de importante pentru ea: bunicul său, un mare iubitor de ceasuri, și logodnicul, care este pasionat de mașini.

„Latura aceasta artistică o am de mic copil, cred că am descoperit-o în școala generală, iar, apoi, am „șlefuit-o” la orele de Desen și Lucru manual, însă pasiunea pentru realizarea acestor tablouri am descoperit-o în urmă cu 3 ani, inspirată fiind de bunicul meu, care era mare iubitor de ceasuri mecanice, dar și de logodnicul meu, care este pasionat de mașini”, a declarat Raluca Severin.

Realizarea acestor tablouri este pentru Raluca doar o pasiune, însă are comenzi pentru care alocă până la 7 zile, ţinând cont că lucrează la ele doar în timpul liber. Tânăra spune că tablourile trebuie mai întâi să-i placă ei, pentru că așa este sigură că și cei la care vor ajunge vor fi încântați.

„Cea mai mare provocare a fost să-mi promovez talentul și să sparg bariera care există în rândul oamenilor referitor la produsele handmade. O altă provocare, cu care m-am întâlnit și cu care, sigur, mă voi mai întâlni, este aceea ca, la final, după realizarea unui tablou, să rămân eu uimită de rezultat. Poate nu pare, dar chiar este o provocare! M-am întâlnit de multe ori cu situația în care a trebuit să o iau de la capăt, nefiind eu mulțumită de rezultat. Dacă mie nu-mi place cum mi-a ieșit un tablou, nu pot avea pretenția ca alții să fie încântați”, a adăugat tânăra.

Raluca Severin își dorește să facă din pasiunea ei o afacere

Raluca este mereu în căutare de piese de ceas, iar, de obicei, materia primă pentru tablourile pe care le realizează şi-o procură din magazinele de bricolaj, din ceasornicării, din mercerii, dar folosește și materiale reciclate, procurate din târgurile de vechituri. Cu iscusință și foarte mare atenție, toate acestea capătă o nouă viață și devin cadouri inspirate. În momentul de faţă, Raluca se ocupă de realizarea tablourilor din piese de ceas și componente metalice doar în timpul liber, alocând unei comenzi în jur de 3 până la 7 zile, însă, în viitorul apropiat, își dorește să transforme această pasiune într-o afacere. Totodată, tânăra are în plan să-și expună tablourile și în cadrul unor expoziții de artă modernă, pentru ca un număr cât mai mare de persoane să-i poată admira munca.

„Realizarea acestor tablouri este pentru mine o pasiune cu care, spun eu, voi merge de mână mult timp. Cred că următorul pas va fi să duc această pasiune la rangul de afacere și să le pot prezenta tuturor aceste „mici opere de artă”, dacă le pot spune așa!

În viitor, dorindu-mi să transform această pasiune în afacere, aș vrea să pot realiza un magazin de prezentare fizic, dar și unul online, să pot face cât mai cunoscute aceste tablouri. Nu în ultimul rând, aș vrea să pot participa cu ele la expoziții naționale și internaționale de artă modernă”, a încheiat Raluca Severin.
Comentarii
Adauga un comentariu