Eveniment-Social

Raluca Turcan, ministrul Muncii, despre ancheta penală în cazul managerului ONRI, Beatrice Rancea: „Fără penali în funcţii publice” – Exclusiv

Publicat: 03 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raluca Turcan ministrul Muncii despre ancheta penală în cazul managerului ONRI Beatrice Rancea Fără penali în funcţii publice - Exclusiv
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a intervenit în scandalul de la ONRI, unde fostul manager Beatrice Rancea a fost inculpată de procurorii DIICOT că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat

Reporterii BZI l-au întrebat pe ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în legătură cu cazul managerului Operei Naţionale Romane din Iaşi, Beatrice Rancea, care este inculpată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism într-un dosar în care aceasta ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Managerul ONRI a fost pusă sub control judiciar timp de 30 de zile. De menţionat faptul că de anul trecut, balerina Rancea este şi membru al Partidului Naţional Liberal.

Interpelarea ministrului Muncii și Protecţiei Sociale vine în condiţiile în care primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost inculpat în dosarul „Skoda”, Raluca Turcan a afirmat sintagma „fără penali în funcţii publice”.

Având în vedere toate acestea, răspunsul oficialului din Guvernul condus de Florin Vasile Citu pentru reporterii BZI a fost următorul:

„Spun acelaşi lucru indiferent de persoană. Fără penali în funcţii publice”.

Beatrice Rancea, plasată sub control judiciar

Reamintim faptul că după un deceniu, balerina Beatrice Rancea care este cercetată de procurorii DIICOT că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat, nu va mai fi şefa instituţiei de cultură din Iaşi.

Rancea este suspectă de săvârşirea unor abuzuri şi ilegalităţi grave. Conform Codului de procedura penală, în perioada în care se afla sub control judiciar, fostul manager al ONRI este obligată să respecte anumite condiţii. Astfel, aceasta nu-şi va mai exercita profesa.

„Aceasta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”, potrivit Codului de procedura penală.

26 de descinderi ale procurorilor DIICOT în municipiile Iaşi şi Bucureşti

În dată de 1 martie 2021, procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Iaşi, alături de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO au efectuat nu mai puţin de 26 de descinderi în muncipiile Iaşi şi Bucureşti.

Ancheta vizează destructurarea unui grup infracţional organizat care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals. Vă reamintim faptul că este vorba despre un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Ministerul Culturii oferă tot sprijinul procurorilor DIICOT în ancheta ce o vizează pe Beatrice Rancea

Reporterii BZI au făcut o solicitare Ministerului Culturii în ceea ce priveşte ancheta ce o vizează pe managerul Operei Naţionale Romane din Iaşi, Beatricea Rancea, iar ministrul Bogdan Gheorghiu a precizat faptul că Ministerul pe care-l conduce oferă tot sprijinul procurorilor DIICOT în anchetă.

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră, referitoare la perchezițiile care au avut loc, astăzi, la Opera Națională din Iași, vă informăm faptul că Ministerul Culturii va pune la dispoziția DIICOT, la solicitarea acesteia, toate documentele necesare, va coopera cu instituțiile de control ale statului și va răspunde oricăror solicitări legale, necesare pentru bunul mers al anchetei”, au răspuns reprezentanţii Ministerului Culturii pentru reporterii BZI.

Adauga un comentariu