Actualitate

Raportul Jandarmeriei Române în legătură cu înmormântarea lui Emi Pian! Ce măsuri au aplicat oamenii legii

Publicat: 09 aug. 2020
Raportul Jandarmeriei Române în legătură cu înmormântarea lui Emi Pian
Raportul Jandarmeriei Române în legătură cu înmormântarea lui Emi Pian

A fost publicat raportul Jandarmeriei Române în legătură cu înmormântarea lui Emi Pian. În raportul prezentat de oamenii legii se specifică măsurile luate de aceştia, dar şi faptul că unii invitaţi au fost amendaţi cu o sumă totală de aproximativ 5.500 de lei.

Raportul Jandarmeriei Române în legătură cu înmormântarea lui Emi Pian

Conform raportului publicat de Jandarmeria Romana, se arata ca un număr de cinci sancţiuni a fot dat la înmormântarea lui Emi Pian. Totuşi, dacă e să ţinem cont de faptul că la înmormântarea interlopului au venit persoane care au averi de sute de mii, poate milioane de euro, putem spune că amenzile nu au fost de speriat. Conform raportului, sancţiunile s-au ridicat la valoarea totală de 5.500 de lei pentru faptul că unele persoane nu au respectat măsurile de prevenire a pandemiei de COVID-19.

Zeci de jandarmi au fost mobilizaţi pentru înmormântarea interlopului Emi Pian

În raport se mai menţionează faptul că la înmormântarea liderului clanului Duduianu au participat zeci de jandarmi şi poliţişti. În altă ordine de idei, oficialii susţin faptul că la eveniment au participat şi alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„În legătură cu evenimentul privat ce a avut loc în sectorul 5 al Capitalei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: conform legii de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române, aceasta este obligată să asigure măsurile de ordine la orice adunare de persoane apărută în spaţiul public, indiferent de natură şi contextul acesteia. Am fost prezenţi, în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea eventualelor incidente şi limitarea efectelor adunării publice asupra căilor de comunicaţii, ţinându-se cont de faptul că trebuie înlesnită circulaţia Ambulanţei, Pompierilor şi altor forţe care acţionează în regim de urgenţă”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

Jandarmii au ţinut legătura cu rudele interlopului Emi Pian

Conform comunicatului prezentat, forţele de ordine s-au aflat în permanenţă legătura cu organizatorii evenimentului, în speţă, cu clanul Duduianu. Aceştia au explicat că au discutat cu rudele bărbatului aspecte referitoare la organizare şi la măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19

„Au fost folosite mijloacele de protecţie individuală de către participanţii la eveniment. Persoanele participante au fost dispuse în grupuri, pentru a limita expunerea. Acolo unde au fost constatate încălcări ale legii, Jandarmeria a aplicat măsuri în consecinţă. Astfel, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. În continuare sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, precizează Jandarmeria Capitalei.

Emi Pian a fost înmormântat duminică în cimitirul Tudor Vladimirescu din Bucureşti

Duminică, 9 august 2020, interlopul Emi Pian a fost înmormântat în cimitirul Tudor Vladimirescu. Pe ultimul drum a fost condus de sute de rude şi cunoscuţi, mai toţi având legături cu lumea interlopă din Bucureşti şi din ţară. La înmormântare, interlopii au purtat măşti, dar foarte puţini le-au purtat şi corect, eficienta lor fiind egală cu zero. Jandarmii au asistat neputincioşi zilele trecute când, la priveghi, au venit zeci, sute de persoane care nu purtau măşti şi nu respectau nicio măsură de distanţare fizică.

Amenzile date de jandarmi sunt apa de ploaie dacă e să ţinem cont de faptul că interlopii câştiga sute de mii de euro din cămătărie, şantaj, prostituţie, trafic de droguri, evaziune fiscală etc. Potrivit Antena 3, lângă mormântul lui Emi Pian au cântat maneliştii Florin Salam şi Sorin Copilul de Aur. De asemenea, poliţiştii ar fi închis porţile cimitirului cu lanţuri, pentru că mulţi oameni doreau să asiste la înmormântare.

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis, în noaptea de luni spre marţi, după ce a fost înjunghiat într-un conflict între mai multe persoane, în timpul unei partide de barbut.

Comentarii
  • La toate priveghiurile din Romania se vor face astfel de dispozitive sau doar la asistatii social? Cine achita nota de plata a acestor operatiuni? Sub aceasta masca a mentinerii ordinii si linistii publice sunt interesele politicienilor care ar trebui sa ramana fara diurne.

Adauga un comentariu