National

Rareș Bogdan a ales să își lase copilul să meargă la școală: ”Abia așteaptă și el”

Publicat: 08 sept. 2020
Rareș Bogdan
Rareș Bogdan, după alegerile locale: ”Nu există baroni care să nu poată fi bătuți la vot”

Rareș Bogdan a ales să își lase copilul să meargă la școală: ”Abia așteaptă și el”. Luni seara, europarlamentarul PNL a declarat, prin intermediul unei intervenții în cadrul unei emisiuni televizate, că este de acord să își trimită copilul la școală, fiindcă toată lumea trebuie să se învețe să trăiască și cu prezența virusului SARS-CoV-2, devenind noua noastră realitate. De asemenea, acesta a arătat că o condiție esențială pentru a trăi cât de cât normal în perioada ce va urma este ca măsurile de distanțare socială, dar și cele de igienă să fie respectate.

Răspunsul oferit de Rareș Bogdan, atunci când a fost întrebat dacă își va duce copilul la școală este:

”Absolut, abia aștept să-l duc la școală. De șase luni a făcut școală doar online, de două luni e în vacanță, abia așteaptă și el să meargă la școală. Am încredere că lucrurile vor intra în normal și îi invit pe toți românii să înțeleagă că, din păcate, trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus, cel puțin până va apărea vaccinul. M-am uitat pe un studiu chiar în seara asta și 74% dintre părinții celor 3.200.000 de elevi își doresc să-și ducă copiii să facă școală în sălile de clasă, sigur, respectând toate normele de igienă, de distanțare, dar în sălile de clasă. 14% dintre români doresc să facă copiii lor doar școală online, iar diferența de până la 100% doresc să fie sistemul mixt”.

Rareș Bogdan a ales să își lase copilul să meargă la școală: ”Copiii trebuie să facă școală, fără școală, un popor se îndobitocește”

De asemenea, Rareș Bogdan a precizat că nu este admisibil ca un copil să piardă anii de școală din cauza acestei pandemii, care ne-a afectat destul de mult viețile până acum.

”Eu am fost mult în țară, copiii sunt în fața blocului, dacă e să luăm distanțarea, nu va fi mai puțin la școală. Copiii trebuie să facă școală, fără școală, un popor se îndobitocește.

Sunt de acord că ar fi necesar ca în următoarele zile cei care au ținut stindardul părții de comunicare pe zona medical-sanitară în aceste cinci luni de pandemie, să fie mai prezenți în spațiul public pentru că nu va putea suplini premierul, ministrul Învățământului, vicepremierul această lipsă a domniilor lor.

Există o anumită teamă. Vedem ce s-a întâmplat în Franța, Marea Britanie a decis începerea școlilor cu orice risc, statul New York a decis începerea școlilor cu orice risc. Probabil aceștia (cei care se tem – n.r.) se gândesc la ce se poate întâmpla, la cât de multe infectări vor fi, dacă se vor închide săli de clasă sau se vor suspenda pe două săptămâni cursurile și vor trece pe online.

Nu putem să ne permitem să ratăm o generație, nu se poate așa ceva. Această pandemie va ține mult și bine”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Adauga un comentariu