National

Rareș Bogdan, despre noul premier Dacian Cioloș: „Dacian Cioloş este aliat cu AUR şi PSD”

Publicat: 12 oct. 2021
Rareș Bogdan la costum cu drapelul României în spate
Rareș Bogdan declarații despre posibilitatea refacerii coaliției

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL a făcut declarații referitor la noul premier al României, Dacian Cioloș. Acesta a afirmat faptul că noul premier întâi să încerce să-și formeze majoritatea cu AUR și PSD și dacă nu e susținut, abia atunci PNL ar putea sta la discuții cu Dacian Cioloș.

Rareș Bogdan a mai spus că nu el nu exclude totuși, ca PNL să facă parte dintr-un guvern condus de USR.

Rareș Bogdan declarații despre premierul Dacian Cioloș

În contextul în care președintele României Klaus Iohannis a anunțat ieri, 11 octombrie 2021 noul premier al României în urma discuțiilor purtate cu liderii marilor partide, acesta propunându-l pe Dacian Cioloș, Rareș Bogdan a făcut mai multe declarații despre numirea acestuia.

Conform declarațiilor, prim-vicepreședintele PNL consideră că liberalii nu vor sta la discuții momentan cu premierul și nici cu USR, aceștia să facă majoritate cu cei cu care a votat moțiunea de cenzură pentru a da jos un guvern eligibil. Mai mult decât atât, acesta le spune că dacă Dacian Cioloș nu reușește să facă majoritatea cu Șoșoacă și anti-vacciniștii, abia atunci PNL se va pune la masa discuțiilor cu premierul.

„Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie. (…) Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele nu-l consideră pe Cioloș iresponsabil

Cu toate astea, Rareș Bogdan a declarat în mod ironic faptul că nu-l consideră pe Dacian Cioloș iresponsabil dând jos un guvern funcțional fără să aibă în spate o majoritate, întrucât PNL nu stă la discuții la USR încă.

„Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate. Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a afirmat Rareş Bogdan.

Cu toate astea, acesta a spus că nu elimină total ca totuși, la PNL să colaboreze cu USR.

„Nu exclud absolut nimic, dar decizia aceasta nu o ia Rareş Bogdan”, a mai spus acesta.

Dacian Cioloș vrea să guverneze alături de PNL și UDMR

Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a spus faptul că dorește să se așeze la discuții cu PNL și UDMR. Acesta promite responsabilitate din partea USR și speră ca și partidele din coaliție să acționeze responsabil în interesul românilor.

„Nu cred că aceste partide vor refuza discuțiile, pentru că astfel vom prelungi criza. Aceste partide au clamat mereu responsabilitatea și cred că acum vor da dovadă de maturitate și responsabilitate. USR nu se teme să-și asume guvernarea, chiar dacă situația sanitară este gravă și ne așteaptă o iarnă foarte grea. Noi oferim responsabilitate, dar solicităm și din partea colegilor de coaliție”, a spus acesta.

Marcel Ciolacu dispus să poarte discuții cu Dacian Cioloș

Președintele PSD a spus inițial că este dispus să poarte discuții cu Dacian Cioloș, însă PSD nu este a doua variantă având în vedere că este cel mai mare partid din România.

„Discuții putem avea, însă am înțeles de la Dacian Cioloș că nu discută cu PSD. PSD nu este a doua opțiune. Este o abordare total neserioasă să considere o a doua șansă la guvernare”, a spus șeful PSD.

Comentarii
Adauga un comentariu