Actualitate

Marcel Ciolacu, despre primele declarații date de către Dacian Cioloș: „PSD nu este a doua opțiune” – LIVE VIDEO

Publicat: 12 oct. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD vorbește la microfon iar în spate se află un decor cu sigla social democrată
Marcel Ciolacu spune că social democrații sunt singurii care pot salva România

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a vorbit pe marginea declarațiilor susținute astăzi, 12 octombrie 2021, de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Acesta a declarat că partidul politic PSD nu este a doua opțiune pentru Dacian Cioloș și că acesta are o abordare neserioasă asupra evenimentelor prezente.

Marcel Ciolacu, despre discursul lui Dacian Cioloș

Președintele PSD a făcut astăzi 12 octombrie 2021, mai multe declarații referitoare la cele spuse anterior de către Dacian Cioloș. Acesta a afirmat faptul că nu a înțeles exact reformele propuse în special în situația în care USR se laudă că este cel mai transparent partid.

„Discuții putem avea, însă am înțeles de la Dacian Cioloș că nu discută cu PSD. PSD nu este a doua opțiune. Este o abordare total neserioasă să considere o a doua șansă la guvernare. Am văzut ce a făcut Dacia Cioloș când a fost prim-ministru. Am urmărit declarația. Cea mai mare problemă este gestionarea pandemiei.

Au venit iar cu povești nemuritoare, cu reforme. Eu știam că USR va fi cel mai transparent partid. Urmează comisia să ne trimită si nouă ce reforme au. Nu clasa politica trebuie sa știe aceste reforme ci românii”, a declarat acesta

Marcel Ciolacu a făcut declarații și referitor la reforma pensiilor speciale amintite de Dacian Cioloș.

„Iar cu pensiile speciale. Am avut lege în Parlament. Au fost doi ani la guvernare, de ce n-au dat ordonanță de urgență”, a mai spus șeful PSD.

Marcel Ciolacu despre programul de guvernare a Dreptei

Luni seara, 11 octombrie 2021, șeful PSD, Marcel Ciolacu a declarat faptul că, indiferent de numele premierului propus de Klaus Iohannis, ”adevăratul program de guvernare” este același: sărăcie, frig și foame. După părerea acestuia, Dreapta şi-a terminat orice resursă de credibilitate și competență.

”Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloș sau Cîțu!

După doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență. România are azi cea mai scumpă piață spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflația a explodat, prețul alimentelor a crescut în multe cazuri și cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic șocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o școală online formală și fără resurse reale de funcționare.

Iar în vreme ce ei caută majorități iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze! Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populației! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, declară Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis: „Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”

Amintim faptul că luni 11 octombrie, președintele României, Klaus Iohannis în urma consultărilor cu liderii principalelor partide politice, a decis să-l desemneze  pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier al Românei.

„Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolovate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR. Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și cu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu