Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul polițiștilor de la Rutieră acuzați că au luat pizza drept șpagă! Ieri a fost luată decizia care este mai mult decât surprinzătoare!

Publicat: 30 apr. 2021
Polițiști de la Rutieră și pizza
Judecătorii ieșeni au anulat decizia anchetatorilor anticorupție în cazul agenților de la Rutieră acuzați că ar fi luat mâncare drept șpagă

Magistrații ieșeni au anulat o decizie importantă a anchetatorilor anticorupție, în cazul polițiștilor de la Rutieră acuzați că au luat mâncare drept șpagă. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererile formulate de agenți și au revocat măsurile de control judiciar luate de cei de la DNA în acest caz. În dosar, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghiță Ciobanu, Nicolae Barabaș, Bogdan Ciochină, Gabriel Dămoc, Cristinel Lohan, Constantin Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Crivoi, Paul Ețcu, Lucian Landea, Dan Păuleț, Felix Crengăniș, Marian Ciobanu, Cosmin Hîncu și Adrian Ștefănucă

Răsturnare de situație, în cazul polițiștilor de la Rutieră acuzați că au luat pizza drept șpagă! O decizie importantă a procurorilor ieșeni a fost anulată! Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis ieri contestațiile formulate de Nicolae Robert Barabaș, Bogdan Gabriel Ciochină, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderașcu, Liviu Andrei, Felix Nelu Crengăniș, Andrei Cosmin Hîncu și Gheorghiță Ciobanu.

„Instanța revocă măsura controlului judiciar luată față de acești inculpați”, au precizat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia este definitivă. Contactat telefonic, unul dintre avocații care îi reprezintă pe polițiștii de la Rutieră s-a arătat mulțumit de hotărârea instanței.

„Intrăm într-o fază normală a procesului penal și ne bucurăm că instanța Curții de Apel Iași analizează minuțios fiecare dosar. Cu siguranță, profesionalismul și rigurozitatea magistraților vor caracteriza parcursul acestui dosar și în continuare”, a declarat ieri avocatul Radu Irimia.

Agenți de la Rutieră, acuzați că au primit pizza drept șpagă

În urmă cu câteva săptămâni, procurorii din cadru Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au finalizat rechizitoriul în care mai mulți agenți de la Rutieră sunt acuzați de luare de șpagă. Gheorghiță Ciobanu, Nicolae Barabaș, Bogdan Ciochină, Gabriel Dămoc, Cristinel Lohan, Constantin Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Crivoi, Paul Ețcu, Lucian Landea, Dan Păuleț, Felix Crengăniș, Marian Ciobanu, Cosmin Hîncu și Adrian Ștefănucă au fost trimiși în judecată de procurorii DNA. Acuzațiile aduse de anchetatorii ieșeni sunt cele de luare de mită și complicitate la luare de mită.

La finele lunii august 2020, procurorii DNA au detonat „bomba” la Poliția Rutieră. Pe 26 august 2020, anchetatorii au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților R.N.B., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, pentru luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale), N.F.C., agent de Poliție din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Iași, pentru luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și două infracțiuni de trafic de influență, o persoană fizică, director al unui restaurant din Iași, pentru dare de mită în formă continuată (47 de acte materiale) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis (3 acte materiale), precum și o persoană fizică fără calitate specială, pentru complicitate la dare de mită continuată (16 acte materiale).

Totodată, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de inculpații C.C.L., agent de Poliție din Biroul Rutier Iași, pentru luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și V.Z., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, pentru luare de mită.

Anchetatorii ieșeni susțin că exista o „înțelegere tacită”

Anchetatorii ieșeni au afirmat că, în perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, N.R.B., în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi cerut și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 de lei, pentru a-i proteja pe șoferii restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau / și pentru a aplica sancțiuni mai blânde.

„În perioada august – octombrie 2019, inculpatul N.F.C., agent de Poliție la Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, ar fi cerut și primit, prin intermediari, de la directorul aceluiași restaurant, produse alimentare și sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuțe de înmatriculare pentru autoturisme deținute de restaurant, dar și pentru a elibera pe viitor plăcuțe în condiții similare. Totodată, inculpatul N.F.C. ar fi cerut și primit de la o persoană, în două situații, suma de 350 de euro și bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 de lei, promițându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, astfel încât persoana să promoveze proba practică a examenelor de obținere a permisului auto categoria C și, mai apoi, examenele pentru categoria E”, au susținut procurorii DNA Iași.

Procurorii au mai spus că, la rândul său, directorul restaurantului, în baza unei înțelegeri tacite existente la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii restaurantului, ar fi oferit și remis cu titlu gratuit, personal și prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 9 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 de lei mai multor agenți din cadrul Poliției Rutiere Iași și unor funcționari din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Vehicule Iași, în scopul protejării șoferilor restaurantului la constatarea unor contravenții rutiere comise de aceștia, precum și în scopul favorizării unor persoane din cercul său relațional la obținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Comentarii
 • Vor avea achitare pentru că nu s-a creat nici un prejudiciu statului român, nu poate fi stabilit cum polițiștii au „închis ochii la abaterile șoferilor de la pizza” iar probele nu sunt concludente. Ve-ți vedea…

 • Gik stai liniștit ca nu a avut șpăgarul asta ocazia sa ma oprească vreodată pe mine in trafic și nici nu o va avea. Pentru cultura ta generală afla ca ultima data am fost oprit de poliție in 2016, primind un avertisment.

 • De acord, vor scapa cu toții, însă ma voi bucura sa îi văd la ghișeul de la intrarea in Serviciul Rutier sau pe post de “du-te și du și tu hârtia asta la IPJ”. Barabas abia aștept sa îți văd fata aia de țaran la ghișeu.

 • Cu alte cuvinte ,,câinii latră, ursul merge,, nimic nu sa schimbat în România, aceiași Justiție de că cât concluzie DNA și-a făcut treaba prezintă în ochii proștilor activitate justificând salariile babane, și meltenii ,aroganți, lacomi,și impertinenți lipsiți de scrupule și profesionalism în persoana milițienilor hrapareti se vor întoarce în stradă sa harțuiască cetățenii asta e Justiția ,legea e pentru prostime se demonstreaza asta zilnic

 • Da abuzurile procurorilor de la Harlau cind le cerceteaza DNA Iasi ?
  Acolo e stat in stat ,au ajuns procurorii sa nu mai respecte Deciziile Curtii Constitutionale ,deciziile instantelor superioare ,ba chiar sun aura de magistrat interpreteaza legea dupa bunul plac .

 • Cel mai spagar de la rutiera este dan paulet care a jefuit si a santajat soferi nevinovati in trafic abuzind de haina statului si care a facut de ris institutia statului ….bai paulet kur mai bine te faceai instalator cistigai mai bine un ban cinstit !!!!Alooo Dna infractor libeeerrrrr

 • Se numeste ” Privilegiul Albastru” !, toti din ”linia albastra” isi acopera spatele unul la altul !, nu o sa se intample mare branza in timp ce batranica cu patrunjel ori copila cu flori de la coltul strazii va fi in continuare vitejeste calcata in picioare taraita la masina si amendata cat nu produce neamu ei intro luna !

 • Procurorii care au astfel de esecuri, ar trebui suspendati, cercetati intern si ulterior indepartati din sistem. De ce nu se da legea raspunderii magistratilor cu recuperarea pagubelor din buzunarele proprii?

 • In concluzie dragi politisti bagati spaguta si mancare gratis in continuare ca nu intereseaza pe nimeni. Faceti burta mare si dati amenzi la limita de 30km/h,pt folii periculoase pe fata si pt jantute prea mari.

 • Când demnitatea ,onoarea ,îndatoririle și atribuțiile serviciului sănt cumpărate cu o pitzza nu mai sant multe de spus e clar ne îndreaptăm cu pași repezi către India

 • Meritau sa ramana macar sub control judiciar, daca in arest nici nu s-a pus problema. Nu e vorba de prejudiciu, asa cum zic unii pe aici, e vorba de fapta in sine si de cine-i facuta!! Luare de mita de catre politisti!!! Asta e grav, de asta trebuiau inchisi in arest, sa fie dati exemplu celor mai tineri, care vin din urma, ca astia nu mai pot fi schimbati! Astia-s niste jigodii in uniforme nu militieni ruteristi!

 • pe Barabas robi asta l-as vrea dat afara din sistem, nu pt pizza si alte shpagi ci pt modul lui arogant de a se purta in trafic si abuzurile de care a dat dovada.Idiotul asta credea ca l a prins pe D-zeu de picior , este un gugumete care nu v a face cinste militiei; mai bine renunta-ti la el acum decit mai tirziu, cind o v a comite iar.

 • Dacă era vreo băbuță care le oferea urzici sau stevie pe la vreun colț de stradă în mod sigur era acuzată de dare de mită ——asfel securismul este nu este prevăzut în codu penal—–dar băbuțele sînt incluse în codu penal ca dare de mită—–

 • Procurorii au pierdut din cauza unor avocati “mari” precum Radu Irimia, bulangiu de meserie. Te amageste ca nevasta-sa e judecatoare si ca el are tot mersul. Pentru cei care muscati, Irimia e pervers si se vede dupa mersul sau de homosexual

 • @Anonim E ultima specie de om, un gras ingamfat care are senzatia ca daca e o putoare de agent cu 4000lei pe luna e vreo mare scula. Un tarus inadaptat care sufera de smecherie nefondata, dar el e mort de foame aproape intra in inchisoare pt niste bucati de pizza…incredibil.

 • Barabas, Ciochina, Lohan… niste militieni aroganti cu aere de smecheri travestiti! Uite asa, pentru o bucata de pizza facuta din resturile altora si niste pui crispy reincalzit s-au injosit maxim si au facut de ras uniforma pe care o poarta! Rusine acestor militieni spagari!! Peste ani, o sa le zica copiilor ca au facut avere prin munca cinstita, doar din salariu? P.S.: Vorba unui comisar de politie in functie: agentu’ tot agent’ ramane, orice ar face, ca atata poate!

Adauga un comentariu