Titlurile zilei

Război pe o vilă de câteva sute de mii de euro din Copou. Un preot este acuzat că vrea să pună mâna pe averea unui bătrân – VIDEO

Publicat: 15 nov. 2019

Război pentru o vilă din Copou. Nepoții unui bătrân spun că un preot s-a dat pe lângă acesta pentru a rămâne cu o moștenire de câteva sute de mii de euro. Moștenitorii bătrânului spun că preotul l-ar fi păcălit pe bărbat spunându-i că se va ocupa de el și de sufletul lui. Preotul spune însă că bătrânul și-a manifestat dorința de a-i lăsa partea sa de avere și nu l-a influențat cu nimic

O casă din Copou a ajuns mărul discordiei dintre un preot și doi moștenitori. Un bătrân locuiește în zona Copou, într-o casă evaluată la peste 300.000 de euro. Singurii moștenitori ai bătrânului sunt doi nepoți, din partea fraților. Lor li s-ar cuveni moștenirea, după moartea bătrânului. În joc a intrat însă un preot, care pe timpul studenției a stat în gazdă la bătrânul pe nume Heristache.

„Teletin Răzvan, preot prin numire bisericească, i-a promis unchiului Hristache că-l va purta în Rai prin slujbă și să-i lase lui apartamentul de la etajul vilei, și nu nepoților. El nu are acte de moștenitor, a stat în gazdă la unchiul meu cât a făcut Teologia și i-a sucit mințile, convingându-l să-i lase moștenirea”, a spus nepotul bătrânului.

„A vrut să-mi dea bani să renunț”

Nepotul bătrânului a spus că preotul i-a oferit bani să renunțe la moștenire.

„Ne-a oferit bani a căror proveniență este îndoielnică. Amenință că se duce la notar cu un bătrân în vârstă de 97 de ani, să-i cedeze averea. Provoacă tensiuni în familie, mătușa Ruxanda decedând din această cauză. Dă dovadă de lăcomie și vicleșug, bravează cu o sumă de 70.000 euro rezultată dintr-o afacere cu vaci din fonduri europene. Aruncă cu noroi asupra familiei noastre pentru a convinge un bătrân de 97 de ani să-i lase tot. Mai mult, a pătat și imaginea ultimului frate aflat în viață, Postolache Aurel, pe care, la îndemnul preotului, unchiul Hristache l-a dat afară din casă și a făcut AVC. Moștenitori de drept suntem noi, nepoții, nu el”, a mai completat nepotul bătrânului.

Preotul spune că nu a făcut presiuni

Reporterii BZI au luat legătura cu preotul acuzat, cu Răzvan Teletin.

„E o poveste mai lungă pe care o să v-o spun pe scurt. În 2010 am vrut să vin la facultate la Teologie. Eu fiind din județul Vaslui, am avut nevoie de un domiciliu aici, în Iași, și mi l-am făcut la o rudă de-a mea mai în vârstă. Este un verișor de-al bunicului meu, persoana care ar vrea să-mi lase mie acum o casă. Din recunoștință pentru el, eu l-am mai ajutat cu unele lucruri, mici treburi gospodărești, iar el s-a apropiat sufletește de mine, vrând acum să-mi lase casa”, a precizat preotul.

Acesta spune că nepotul bătrânului l-a amenințat.

„El a pus niște presiuni foarte mari pe mine și eu nu vreau să-i plătesc partea lui de moștenire. Era doar o variantă la care eu m-am gândit ca să scap de toate lucrurile astea, cu toate că ar fi trebuit să împrumut banii. I-am propus 70.000 de euro, bani pe care am vrut să-i împrumut. Eu, cu gândul de a scăpa de toate amenințările din partea dumnealui, m-am gândit să renunț la a mai cumpăra apartamentul și să-i plătesc partea din moștenire. Asta este logica, să înceteze, nu să-l șantajez. Acest bătrân m-a văzut ca pe un copil al lui și este strict voința sa de a-mi lăsa casa. Eu nu vreau scandal cu nimeni. Nu știu cât valorează casa și nu am acte pe ea”, a mai precizat preotul.

De precizat este faptul că imobilul din zona Copou este împărțit în două apartamente. În apartamentul de la etaj locuiește bătrânul, iar la parter a locuit până nu demult o soră de-a acestuia. Cea din urmă a decedat. Acum, bătrânul Hristache are apartamentul său ca proprietate și o treime din apartamentul surorii sale. Moștenitorii de drept ai bărbatului se tem că preotul va primi moștenire ceva ce nu i se cuvine. De asemenea, nepoții bătrânului Hristache spun că acesta nu este în măsură să ia decizii de acest gen, având în vedere vârsta înaintată pe care o are.loading...

Comentarii
 • Dar de ce nu a luat nimeni și părerea bătrânului? Dacă e casa lui, poate are ceva de zis? Domnule reporter de la BZI, nu ar fi fost bine să îl sunați și pe dl Hristache? Întreb și eu…

 • Faptul ca parerea batranului nu este prezentata in acest articol arata ca adevarul este prezentat trunchiat. Daca batranul vrea sa dea casa unui aurolac sau unui preot este strict treaba lui. De unde stiti ca nepotii nu sunt nedemni d.p.d.v. succesoral?

 • Parerea unuia de 97 ani?Oameni buni..nepotii nu au nimic cu ce-i lasa batranul…Preotelul vrea intreaga cladire.,,,nu numai a batranului.Cu asta se ocupa ei?O industrie de acaparare a imobilelor..

 • Alo, alo. In aceste situatii actele vorbesc. Ca asa? Oricine se poate trezi oricand sa spuna „sunt ruda de gradul 5, mie mi se cuvine”. Nu. Ce a hotarat acel om, asa trebuie sa fie. Indiferent ca-i preot, ca-i balerin sau gunoier.

 • Cine a facut inregistrarea nu stie ca este interzisa prin Cod Penal inregistrarea oamenilor , atat audio cat si video, in spatii inchise? Si mai ales publicarea…Aici e mare loc de o plangere penala.

 • Majoritatea preotilor asta fac,vaneaza batrani dintre enoriasi,care cred ca stiti, cand sunt aproape de moarte sunt mult mai credinciosi si cu frica de dumnezeu si le promite ca se ocupa de inmormantare ,sufletul lor dupa moarte,ca-i trimite direct in rai pentru ca el preotu ii poate ierta de pacate si cate si mai cate.Stiu preoti care in felul asta a capatat chiar si 3-4 case.Ii inebuneste de uita de toti si de familie si de nepoti,indiferent daca-s buni sau rai.

 • Telefoanele in alta camera si cu camera ascunsa? Ce sa intelegem din aceasta atitudine? Parerea batranului ce lasa mostenirea preotului de ce nu este prezentata?

 • Habotnicia lui Teletin este vadita.Spune ca n are acte,dar se duce peste nepoti si gata el le da 70000 sa declare la notariat ca renunta in favoarea lui.hmmm..

 • Aoleuuu parințeleeee … ce-ți mai place japca !!! Auz la el … popo .. faci capu mare unui Moș ca o să-l duci in rai ….. iar tu … direct acolo jos ( cu tot cu bunurile materiale pe care le obții prin smerenie ))))) ! Parintele … tu vrei casa sa faci un mini bordel cu baietei ? Mai bine i-ați labele ! Preoți ca tine faceți de ras sutana ( pedofili , homosexuali , hoți și cerșetori de cea mai joasa speța ! Ai uitat care ți-e rolul societate !

 • Din pacate …pentru preoti au inceput mai demult cu astfel de practici asa ca incurajatii… ca o sa va ia si viata ,ca apartamentele vi le-au luat ,femeile vi le-au luat la impartasit,copii si baieti si fetite vi le-au luat sa se pocaiasca desi n-au facut nimic, v-a luat si fratii pentru diversitate asa ca da-ti totul lor ca ajungeti cit mai repede in rai…

 • Oare cei 70.000 euro sunt ai preotelului sau i-a primit de la biserica ca sa rezolve o „sarcina de partid”, ori poate i-a primit de la vreo inalta fata bisericeasca.
  Oare nu cumva in cadrul bisericii functioneaza si opereaza un grup organizat sa capete diverse mosteniri de la diversi mosulici si babute?
  In ultima situatie, eu propun sa secularizam averea bisericii.
  Isus Hristos nu era bogat, asa ca preotii de ce ar fi?

 • Oare cei 70.000 euro sunt ai preotelului sau i-a primit de la biserica ca sa rezolve o „sarcina de partid”, ori poate i-a primit de la vreo inalta fata bisericeasca.
  Oare nu cumva in cadrul bisericii functioneaza si opereaza un grup organizat sa capete diverse mosteniri de la diversi mosulici si babute?
  In ultima situatie, eu propun sa secularizam averea bisericii.
  Isus Hristos nu era bogat, asa ca preotii de ce ar fi?

 • Auz la el … vini di la Vaslui … întâmplarea face ca are rude la iasi , spală pe creer un bătrânel senil , da deoparte cu șiretlicuri moștenitorii de drept și hopa casa in targu iesilor ….să-mi bag p…… Baaaa popo … du-te la tine in sat și păcălește lumea acolo … ca iasul nu e Vaslui

Adauga un comentariu