Titlurile zilei

Război pentru titlul de cea mai frumoasă pirandă de la Iași. A fiert comuna Grajduri după ce fotografii cu două dintre „prințese” cu kilograme de aur la gât au ajuns virale! Cine urcă pe podium? – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Război pentru titlul de cea mai frumoasă pirandă de la Iași. A fiert comuna Grajduri după ce fotografii cu două dintre prințese cu kilograme de aur la gât au ajuns virale Cine urcă pe podium - FOTO VIDEO
Mai multe tinere de etnie romă din Iași au devenit adevărate vedete pe TikTok

Război în comuna ieșeană Grajduri după ce poze cu două dintre pirandele de acolo au ajuns virale. Reporterii BZI au publicat câteva fotografii cu acestea, iar în scurt timp mai multe familii de romi din Grajduri au trimis fotografii cu alte fete, spunând că acestea sunt mai frumoase. În comunitatea romă de la Grajduri vestea a circulat rapid și toți romii au aflat că pirandele au ajuns peste noapte „vedete”. Fenomenul este cât se poate de bizar: majoritatea adolescentelor bogate din țigănie au devenit virale pe rețelele de socializare. Până acum, fetele se măritau la vârste fragede și nu aveau voie să ridice capul din pământ

De câteva zile nu mai este liniște la Grajduri. Comunitatea romă din zonă fierbe după ce mai multe fotografii cu două pirande au ajuns virale. Reporterii BZI v-au prezentat în urmă cu câteva zile un material de presă legat de două „prințese” care sunt extrem de active pe TikTok. Frumusețea lor a stârnit puțină invidie, iar romii au trimis pe adresa redacției mai multe fotografii cu alte tinere la fel de frumoase și la fel de active pe TikTok. Unele dintre adolescentele din Grajduri au ajuns la zeci de mii de fani pe TikTok și au videoclipuri urmărite de aproximativ 500.000 de utilizatori.

Astfel, fotografiile primite arată opulența romilor și modul în care aceștia petrec. Comuna Grajduri este o comună cunoscută pentru comunitatea de romi care trăiește acolo și se află la cățiva kilometri de Iași. Despre romii de la Grajduri se poate spune că sunt unii dintre cei mai înstăriți din țară. De-a lungul anilor, romii au strâns averi impresionante și au construit palate cu zeci de camere.

Despre modul în care s-au îmbogățit romii de la Grajduri s-ar putea discuta mult. O parte dintre ei sunt anchetați penal, iar o altă parte se află în spatele gratiilor pentru tot felul de infracțiuni de natură economică. În același timp sunt și mulți care au un spirit antreprenorial nativ, au afaceri curate și plătesc impozitele la stat în mod corect. Dacă până nu demult romii din Grajduri se afișau doar în spații publice îmbrăcați extravagant și accesorizați cu kilograme întregi de aur, acum moda s-a schimbat, iar romii au umplut rețelele de socializare. Astfel, în fiecare zi, măcar o pirandă din Grajduri încarcă poze sau videoclipuri unde sunt etalate bogățiile din diferite familii. Majoritatea copiilor celor mai bogați dintre țiganii de la Grajduri au rezultate bune la școală, sunt respectuoși, vorbesc frumos și își doresc să schimbe în sens pozitiv percepția publică despre această comunitate.

Prințesele de pe TikTok sunt din comuna Grajduri

Mai multe pirande au ajuns vedete pe TikTok. Tinerele din Grajduri sunt extrem de frumoase și de aranjate. Accesoriile nu lipsesc din ținuta lor de gală. Pe TikTok sunt îmbrăcate ca niște veritabile prințese, cântă și dansează și adună sute și sute de aprecieri. În ultima vreme, fetele de etnie romă au început să fie mai vizibile. În trecut acest lucru era oarecum interzis. Tinerele nu erau lăsate să iasă din case fără să fie însoțite de bărbați, iar despre fotografii sau videoclipuri postate pe site-uri de socializare nici nu putea fi vorba.

Iată că la Grajduri lucrurile stau altfel de o perioadă, iar romii se folosesc acum la maximum de internet. Într-un fel sau altul, pentru ei internetul a devenit instrumentul perfect pentru a fi vizibili în toată țara și pentru a-și arăta bogățiile. Trebuie precizat faptul că la Grajduri nu toate familiile sunt bogate. Există și romi săraci care nu intră în grațiile bogaților de la Grajduri.

Evelina Stănescu: „Am aur la gât de 24 de karate”

Printre țigăncile din Grajduri care postează des pe TikTok este și Ana Maria Stănescu, în vârstă de 15 ani. Are un real succes cu videoclipurile de pe rețeaua de socializare, strângând peste 500.000 de vizualizări doar pe o singură postare. Adolescenta a povestit reporterilor BZI despre planurile de viitor. În multe dintre filmulețe apare alături de verișoara ei, Evelina Stănescu, de 16 ani. Au haine scumpe, aur mult la gât, se plimbă în locuri exotice sau participă la petreceri organizate în acele palate mari.

„Eu și cu verișoara mea Ana postăm tot felul de filmulețe. Am rezultate bune la școală, sunt în clasa a VII-a. Sunt foarte vizionată pe TikTok, pentru că am și lanțuri de aur la gât, de 24 de karate. Părinții mei știu ce fac, m-au lăsat să sun și la ziar. Am fani peste tot, mă vede toată planeta. Vreau să fiu influencer, să cânt, să fac vlogging. Vloggerul meu preferat este Irina Diaconescu. Eu și verișoara mea vrem să terminăm liceul și să facem și o facultate”, a spus Ana Maria Stănescu.

Filmările de pe TikTok sunt realizate în orașe turistice de lux, cum ar fi Dubai sau Ierusalim.

Se laudă pe TikTok că are BMW și vilă de 500.000 de euro

Alt țigan din comuna Grajduri se laudă pe TikTok că are vilă imensă și mașini străine.

„Da, eu sunt ăla care dă zăpada de pe mașină. Mașina este un BMW x6, din 2012. Este a lui tata. Eu am 17 ani, dar fac 18 ani pe 18 februarie. Noi avem o casă mare, un living mare. Acum 5 ani a costat 500.000 de euro. După ce fac 18 ani dau la școala de șoferi. Cred că o să-mi rămână mie mașina. Acum face vreo 15.000 de euro”, se laudă Ionuț Dima, în vârstă de 17 ani.

În filmulețul de pe TikTok deszăpezește mașina și insistă cu cadrul pe sigla autoturismului marca BMW. Un alt băiat care are peste 23.000 de aprecieri pe TikTok și are un real succes în videoclipurile pe care le postează este Răzvan Stănescu. Este mândria familiei, un copil care are 16 ani și este în clasa a VIII-a. Impresionează prin faptul că are lanțuri de aur foarte groase la gât și se poziționează la volanul unor mașini foarte scumpe. Este o adevărată întrecere între acești adolescenți pentru a arăta cine are mai mulți fani pe rețelele de socializare. Mesajele lor sunt simple, fără injurii sau amenințări, însă uimește bogăția.

Adauga un comentariu