Titlurile zilei

Reabilitare cu scandal la un bloc de locuințe colective de lângă Iași! Constructorul a lăsat un proprietar fără acoperiș: „Patronul mi-a spus că nu repară coșmelii” – FOTO

Publicat: 23 dec. 2023
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Reabilitare cu scandal la un bloc de locuințe colective de lângă Iași Constructorul a lăsat un proprietar fără acoperiș Patronul mi-a spus că nu repară coșmelii  FOTO
O familie din blocul A1 a rămas cu acoperișul găurit după efectuarea lucrărilor

La un bloc de locuințe de lângă Iași s-a iscat un scandal în toată regula după ce o femeie acuză constructorul că i-a distrus acoperișul. În acest moment, părțile implicate încearcă să găsească o soluție, însă este clar că femeia va petrece sărbătorile în aceeași situație

Primăria Holboca are un proiect de 12 milioane de lei pentru reabilitarea termică a mai multor clădiri multifamiliale. Contractul a fost câștigat de firma SC 3 MIND SRL, al cărei patron este Costel Irimia. Alina Stângaciu locuiește în blocul A1, din sat Dancu, iar după ce au început construcțiile s-a trezit cu casa inundată la prima ploaie.

Proiectul a iscat un scandal la un bloc de locuințe de lângă Iași

Alina Stângaciu locuiește alături de sora și mama ei, în vârstă de 65 de ani. Femeia cere să fie reparat acoperișul unei anexe după ce lucrătorii l-ar fi distrus. Acum, oamenii se tem că vor fi inundați la prima ploaie mai serioasă.

„Lucrările au început undeva în luna august, la început au trebuit să monteze schela, iar noi avem aici o extindere a apartamentului. Atunci am vorbit cu cei de la firmă și le-am dat acordul doar verbal să pună schela pe acoperișul balconului meu. Ei mi-au promis că, în caz de se va strica ceva, vor face toate reparațiile. Au început lucrarea, și de atunci și calvarul nostru. Aruncau toate bucățile de izolație fix pe acoperișul nostru, se auzea îngrozitor, am întrebat dacă nu o să fie probleme, dar mi-au spus că e totul în regulă.

Au continuat așa până au demontat toată fațada. Surpriza am avut-o acum 2 luni, la prima ploaie a început să curgă apa din tavan, atunci mi-am dat imediat seama că acoperișul a fost găurit. Aveam un aparat de căldură, s-a ars complet, curgea apă și de la becuri. Mama mea are 65 de ani, este bătrână, a stat în casă o zi întreagă cu luminile închise că îi era frică să le deschidă. După asta am discutat cu primarul și cu constructorul, pentru a ne rezolva problema, însă vin sărbătorile și tot așa stăm. Ba mai mult, patronul firmei mi-a spus că nu repară coșmelii, ce pot să mai zic eu acum”, povestește Alina Stângaciu.

Primăria și constructorul trebuie să ajungă la un consens

Lucrările au fost oprite până la data de 8 ianuarie, însă construcția Alinei Stângaciu nu intră în proiectul de reabilitare. Astfel, totul depinde dacă Primăria Holboca va găsi o soluție.

„Din păcate, anexele făcute pe lângă bloc nu intră în proiectul de reabilitare. Am văzut ce se întâmplă și am discutat și cu primăria să găsim o cale de mijloc să îi ajutăm și pe oamenii aceștia. Sincer, anexele acestea arată absolut urât, în mod normal nu ar trebui să existe, dar nu putem să le distrugem, sunt casele oamenilor. Vă asigur că, dacă îi curge cuiva apă în casă, merg personal la fața locului pentru a face reparații. Noi am sistat lucrările acum și le vom relua pe 8 ianuarie”, a precizat Costel Irimia, patronul firmei SC 3 MIND SRL.

Primarul s-a văzut pus în fața unei situații la care nu se aștepta, iar acum trebuie să găsească o rezolvare pentru că la toate blocurile există anexe asemănătoare.

„Acele anexe nu sunt în mod normal legale, așa au fost făcute acum 20 de ani. Noi, acum, încercăm să îi ajutăm pe oameni să intre în legalitate. Proiectul de reabilitare nu le-a cuprins. Însă noi am discutat cu constructorul și am stabilit că se vor repara și anexele respective, va fi schimbat acoperișul, văruit, ca să arate la fel ca restul blocului, pentru că, sincer, estetic nu arată prea bine cu acele construcții suplimentare”, a declarat Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Scandalul de la un bloc de locuințe de lângă Iași a pornit după ce lucrătorii au început să distrugă fațada clădirilor.

Comentarii
  • 💋JOS BALCONUL FĂRĂ AUTORIZAȚIE ! PT COȘMELIA AIA NU SE PLĂTEȘTE IMPOZIT! CA SUPRAFAȚĂ E CÂT O GARSONIERĂ CONFORT 1 spune:

    Anexă?!? 😅🤣😅😅
    Ăla e balcon / coteț IMENS / GIGANT NEAUTORIZAT 100% ! Legea e clară in acest domeniu !

    🛑BALCONUL RESPECTIV TREBUIE DĂRÂMAT !

    DIN CAUZA UNORA CARE AU CONSTRUIT AȘA CEVA FĂRĂ SĂ AIBE O AUTORIZAȚIE VALIDĂ, mun. IAȘI ARATĂ CA UN ORAȘ DIN COREEA DE NORD ! Trist !

  • Iasul arata ca Coreea de Nord? Am vrea noi.Tu ai vazut ce blocuri au aia de iti sta mintea in loc? Iasul nu mai are arhitectura ,la tot pasul s- au construit ghetouri de blocuri pana o sa ajungem la 50 gr. vara cu atatea betoane,spatii verzi distruse,copaci taiati ptr. ca mafia imobiliara a lui Chirica construieste, strainii construiesc blocuri in Iasi la greu,trebuie spaga milioane de euro mafia imobiliara a lui Chirica.

  • Jos cu acest coteț de gobăi/galinacee fără autorizație !

    „Prințesa” mai vrea ( visează) ca primăria sa-i repare acoperișul din banii de la buget, …omg !!! Dacă primarul face asta, se deschide cutia Pandorei, din acel moment fiecare ieșean cu balcon construit aiurea o sa vrea despăgubiri, reparații gratuite, etc.

    Există o singură soluție legală : Desființarea construcției neautorizate !

    Motivul? Arată ca dracu’, strică fațada blocului si afectează structura de rezistență a cladirii !

    Uitați-vă mai bine la poze, acel balcon arată ca in Mumbaý ( Republica India) !!!
    Căutați pe ” google” : periferie sau mahala oraș din India sau Pakistan !

  • Ala e balcon? Mai are si tupeul sa cheme presa. Trebuie venit cu buldozerul si desfiintat ce e pe domeniul public, sa aiba constructorul pe ce sa puna schela.

  • pt. duduia care a postat pe decembrie 23, 2023 la 9:16 am

    Desi semnezi @Arhitect Sef, in mod evident nu esti arhitecta. Habar n-ai. Si tot evident, esti femeie, mai exact genul care mai mult simte decat gandeste.
    Sa le luam pe rand:
    – In una din fotografii este prezentata Autorizatia de Construire. Deci constructia este legala.
    – Balconul-anexa nu are cum sa afecteze structura de rezistenta a blocului.
    – Nu e estetic? Poate. Dar e foarte util. E la parter, la un bloc la tara. Cumva pui dantela la solnita ca sa arate estetic?

  • Bai, balconul ala e fara autorizatie ! Nimeni, repet nimeni nu aprobă o asemenea ” monstruozitate” la un bloc de locuințe !!! Acolo e de natură penală !

    Studiați legea 50 /1991 !

    Balconul NU trebuie reparat pe banii primăriei( al oamenilor) sau al firmei care s-a ocupat cu anveloparea clădirii, balconul TREBUIE dat jos și adus terenul la starea inițială ! Punct !

  • pt Anonim, decembrie 23, 2023 la 12:03 pm

    Autorizatiile de Construire au intre 3 si 4 pagini. Stampila si semnaturile sunt pe ultima pagina. Fotografia contine numai prima pagina. Are numar si data.
    Daca n-ar fi existat Autorizatia, Primaria ar fi obligat proprietara la demolarea anexei inainte de a incepe reabilitarea termica a blocului.

    Post edit:
    Toata panarama era evitabila. Trebuiau sa ocoleasca anexa. Nu au ocolit-o si au rezemat schela in modul cel mai neprofesionist cu putinta. Ma doare capul numai cand ma uit. Daca-i calca ITM-ul luau si amenda.

  • PERICOL DE PRĂBUȘIRE !!!
    DIN CE SE VEDE, ARE PEREȚII DE REZISTENȚĂ SPARȚI. ACOLO TREBUIE SA MEARGĂ URGENT INSPECȚIA IN CONSTRUCȚII ! ALTFEL SE PRĂBUȘEȘTE BLOCUL CA INTERNATUL DE ELEVI DIN ODORHEIU SECUIESC !

    Femeia are autorizație DOAR pentru balcon dar NU are autorizatie pt toată coșmelia aia. Așa se facea atunci, se cerea autorizație pt inchidere balcon iar ei își făceau living room pe toată suprafața dormitorului, bucătăriei,etc.!

    Ășa e și aici, au cerut autorizație pt un balconaș mic dar au construit ditamai grajdul ! Acum trebuie dărâmat !

    Primăria si firma care anvelopează au recunoscut că acea constructie NU e legală:
    „Acele anexe nu sunt în mod normal legale, așa au fost făcute acum 20 de ani.”

  • Simplu dărâmat tot..nu exista autorizare pe minzerile aia de acolo. Primarul sa aplice legea și sa dărâme toate minzeile astea. Autoimporetarire pe domeniul public. Și amendata duduia

Adauga un comentariu