Actualitate

Reacția lui Ludovic Orban la aflarea veștii că Alexandru Rafila a intrat în PSD: „Cu o floare nu se face primăvară”

Publicat: 15 oct. 2020
Premierul Ludovic Orban uimit
Reacția lui Ludovic Orban la aflarea veștii că Alexandru Rafila a intrat în PSD: „Cu o floare nu se face primăvară”

Ludovic Orban, liderul PNL, a avut o reacție neașteptată la auzul veștii că Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a decis să intre în Partidul Social Democrat. Premierul României spune că locul lui Rafila nu este la PSD.

„Nu urmărim să ajungem la lock-down. Să știți că am văzut că e o creștere vizibilă a gradului de conformare a oamenilor. Sigur că există negaționiștii cu care nu se poate vorbi rațional. Peste tot există provocatori în astfel de grupuri. Mesajele pe care ei le transmit sunt împotriva interesului nostru general. Noi permanent am urmărit un echilibru în ce măsuri am luat.

S-a schimbat cu ceva PSD? Cu o floare nu se face primăvară. Locul domnului Rafila nu e în PSD. PSD rămâne PSD și e retrograd”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Alexandru Rafila, cap de listă la PSD

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, s-a înscris recent în Partidul Social Democrat. El candidează, din partea PSD, la alegerile parlamentare. Este mare probabilitatea ca el să fie cap de listă în Capitală, pentru candidatura la Camera Deputaților.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a completat că, prin intermediul unor proiecte legislative, se va lupta cu pandemia. Reprezentantul României la OMS a subliniat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament, în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Ludovic Orban nu crede că alegerile parlamentare ar influența negativ evoluția cazurilor COVID-19

Premierul României nu se gândește să amâne aleherile parlamentare, stabilite pe data de 6 decembrie. Orban nu crede că votul reprezintă un risc de infectare.

„Din punctul meu de vedere, derularea campaniei și a votului, în conformitate cu regulile care au fost aplicate și la alegerile locale, nu prezintă un risc suplimentar de infectare. Repet, în condițiile în care candidații respectă toate normele de protecție sanitară”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor“

Ludovic Orban a adus în discuție obiectivele pe care și le-a fixat partidul al cărui lider este, PNL, pentru alegerile parlamentare.

„Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor. După cum am văzut la alegerile locale, PSD rămâne în continuare un pericol. Mobilizarea noastră va fi exemplară, vom face o campanie intensă în care vom prezenta proiectele noastre și vom convinge românii că opțiunea corectă pentru dezvoltarea României e PNL“, a precizat Ludovic Orban.

Totodată, prim-ministrul a menționat că va candida la alegerile parlamentare în București.

Comentarii
Adauga un comentariu