National

Reacția lui Marcel Ciolacu după tragedia de la Victor Babeș: „Câți oameni mai trebuie să moară ca să se oprească această mascaradă de guvernare?”

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția lui Marcel Ciolacu după tragedia de la Victor Babeș Câți oameni mai trebuie să moară ca să se oprească această mascaradă de guvernare
Marcel Ciolacu

Luni seara, 12 aprilie, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a avut o reacție dură după tragedia de la Spitalul Victor Babeș. Aici au murit trei femei, în vârstă de 66, 74, și respectiv 84 de ani, în tirul ATI.

„Nimeni nu-și asumă nimic, să nu cumva să deranjăm coaliția. Vlad Voiculescu și-a bătut joc și de morți și de vii. N-a plătit, n-a testat, n-a testat în școli. Unde sunt specialiștii lor?

Câți oameni mai trebuie să moară ca să se oprească această mascaradă de guvernare? Ce se întâmplă, când vor interveni toți decidenții pentru a lua măsuri?

În afară de domnul Arafat, cine coordonează? Nimeni nu știe, stau și hăhăiesc pe la TV. Lucrurile nu mai pot continua așa.

Cine a pus acest guvern? Domnul Iohannis. L-a mai văzut cineva. A, doar cu doi copaci. Nu vede că nu funcționează guvernul”, a spus Marcel Ciolacu.

Trei persoane au decedat la Spitalul „Victor Babeș”

După ce alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală s-a fi oprit, trei persoane au decedat. Este vorba despre trei femei, în vârstă de 66, 74 și respectiv 84 de ani. În unitatea mobilă ATI se aflau opt persoane internate infectate cu coronavirus, în stare gravă. Ceilalți pacienți care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale.

Tragedia a avut loc luni, 12 aprilie, în jurul ore 17:00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş. Din cauza unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.

Potrivit unor surse medicale, ventilatoarele ar fi fost montate greșit. Totodată, responabilul care s-a deplasat la fața locului pentru a verifica care este situația ventilatoarelor, a refuzat să intre în secție din cauză că îi este frică că se poate infecta cu noul coronavirus.

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.”, se arată în comunicatul DSU.

Reacția Gabrielei Firea în urma tragediei de la „Victor Babeș”

Senatoarea PSD, Gabriela Firea s-a arătat revoltată de evenimentele din sănătate care zi după zi arată că nepăsarea şi tăcerea ucide.

„Doamne, ce se întâmpla cu tara noastră? Incompetenta ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide!Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecțiuni. În urmă cu 5 zile, instalația de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greșit”, a spus Gabriela Firea pe Facebook.

Adauga un comentariu