Actualitate

Reacție dură a dr. Alexandru Rafila în legătură cu amenzile aplicate:„Oamenii care fac mișcare în aer liber nu pun în pericol sănătatea nimănui“

Publicat: 12 mai 2020
Medicul Alexandru Rafila, despre magazine după redeschiderea mall-urilor: „Aglomerația produce transmiterea bolii“
Medicul Alexandru Rafila, despre magazine după redeschiderea mall-urilor: „Aglomerația produce transmiterea bolii“

După ce CCR a decis că amenzile aplicate în baza ordonanțelor emise în stare de urgență nu sunt constituționale, președintele Societății Române de Microbiologie vine cu acuzații la adresa oamenilor legii. Acesta spune că e aberant ca oamenii care fac mișcare de unii singuri să fie legitimați și verificați, întrucât aceștia nu pun în pericol sănătatea nimănui.

„O să vă dau un exemplu care pe mine m-a deranjat. Toată lumea discuta despre amenzi. Am văzut cazuri în care cineva care mergea cu bicicleta, singur, a fost oprit și legitimat să se vadă dacă are legitimația asupra lui. Când faci acest lucru, trebuie să-ți pui problema dacă există vreun pericol asupra sănătății publice prin activitatea omului respectiv? Noi trebuie să adaptăm măsurile pe care le luăm pentru ca toată lumea să înțeleagă ce înseamnă un pericol asupra sănătății publice”, a explicat medicul Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu