Actualitate

Reacţie furtunoasă! Lia Olguta Vasilescu: Oare cei care redactează Ordonanţele Militare se consultă cu vreun specialist sau măcar cu vreun tip cu logică elementară

Publicat: 10 apr. 2020

Fostul ministru Lia Olguța Vasilescu reacționează dur după Ordonanţa militară nr. 8 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial. Ea face trimitere la Articolul 3, alin (1) din Ordonanță și susține într-o postare pe Facebook că măsura este „exagerată, cel puțin în acest moment”.

”Oare cei care redactează Ordonanţele Militare se consultă cu vreun specialist sau măcar cu vreun tip cu logica elementară? Băieţii vor să deschidă pieţele DOAR pentru agricultorii cu certificat de producător. Cu alte cuvinte, dacă mergeţi la piaţa să cumpăraţi altceva decât urzici, ştevie, ridichii, salata, ceapă şi usturoi verde, mergeţi degeaba. Că nu e voie să se vândă cartofi, fasole, ceapa uscată, castraveţi, roşii, banane, mere. Pentru alea mergeţi la Kaufland…. Şi noi susţinem producătorii agricoli şi produsele agroalimentare româneşti, dar cred că este exagerată aceasta măsură, cel puţin în acest moment…”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

*
Art.3 – (1) Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgenţă, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligaţia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

(2) Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producţie a produselor agroalimentare până şi de la piaţa agroalimentară şi accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a certificatului de producător.

(3) Unităţile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgenţă, personalul acestora având obligaţia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei Ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Adauga un comentariu