Local

Record negativ de infectări în țară și în Iași! Peste 6 mii de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, iar 219 dintre acestea sunt la Iași. Medic: „Lucrăm la capacitate maximă, nu mai avem niciun loc liber”

Publicat: 22 sept. 2021
Clădirile spitalelor și virusul
Record de infectări în județul Iași și noi focare COVID-19 în spitalele ieșene

România se află în valul 4 al pandemiei de coronavirus! În ultimele 24 de ore a fost raportat un record negativ de infectări: 6.789 infectări cu SARS-CoV-2; 421 de persoane confirmate și internate în spital; 38 de persoane confirmate și internate în ATI și 129 de persoane decedate. Alte 7.344 de persoane sunt internate în secții, din care 209 sunt minori; 990 de persoane sunt internate în ATI, din care 20 sunt minori. Autoritățile precizează că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19! Ieri, la Iași erau confirmate peste 200 de noi cazuri

Bilanț negru al infectărilor în întreaga țară! Peste 200 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore în județul Iași, unde rata de infectare din ultimele două luni s-a dublat, iar în spitale este o forfotă continuă. Paturile destinate pacienților COVID-19 sunt tot mai puține, din cauza numărului foarte mare de internări. Cu greu se mai găsesc locuri pentru pacienți. Ieri, 21 septembrie 2021, au fost înregistrate peste 200 de cazuri. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 44.941 de cazuri.

Dintre cele 219 persoane confirmate cu COVID-19, la niciuna nu a fost găsită noua tulpină Delta. Tot mai multe persoane infectate au nevoie de internare în spital. Ieri, în spitalele ieșene erau internați aproximativ 400 de pacienți. Acesta este cel mai mare număr de internări din acest an. Șaizeci dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri în secțiile ATI, starea lor fiind una foarte gravă. Cei mai mulți dintre aceștia se află la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care este spital exclusiv COVID-19. Șaptesprezece paturi ATI sunt ocupate.

„Lucrăm la capacitate maximă, nu mai avem niciun loc liber. Sunt zile în care externăm pacienți, dar imediat vin alții în loc. Avem persoane infectate și din alte județe. Aceștia ajung cu forme foarte grave și sunt internați în secția ATI”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Din luna august 2021 au fost declarate 12 focare COVID-19 în Iași

De pe data de 23 august 2021 și până ieri, în județul Iași au fost depistate 12 focare în mai multe spitale, o mănăstire și la sediul administrativ al Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Iași. Pe data de 23 august 2021 a fost raportat primul focar din acest an la Mănăstirea Galata, unde nouă măicuțe au fost infectate. Câteva zile mai târziu, pe 4 septembrie 2021, s-a depistat un focar la Institutul Regional de Oncologie Iași – secția îngrijiri paliative, trei salariați și un pacient fiind infectați. Alți doi pacienți au fost confirmați a doua zi, iar pe 7 septembrie 2021 s-a mai confirmat un pacient. În total, trei salariați și patru pacienți erau infectați. Tot la IRO a mai fost un focar COVID-19, în secția de hematologie, unde cinci pacienți erau infectați.

Pe 14 septembrie 2021 a fost raportat primul focar de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde o infirmieră prezenta simptome specifice infectării. În total, o infirmieră și șapte pacienți au fost confirmați pozitiv. În această unitate medicală s-a mai raportat un focar în secția 2 acuți, unde alți trei pacienți și un angajat erau infectați și un focar în secția 6 acuți, trei pacienți. Alte focare au fost raportate la Spitalul CF, în Blocul operator și secția oftalmologie – cinci medici si un pacient au fost declarați pozitivi; la Spitalul „Sf. Spiridon”, secția dermatologie – cinci pacienți și alți șapte și două cadre medicale în secția de oftalmologie; Spitalul de Recuperare – un medic și șase pacienti, în secția de recuperare neuromotorie; Spitalul de Boli Infecțioase secția 4, trei medici. Ieri, 21 septembrie 2021, a fost raportat un focar și la sediul administrativ al Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Iași.

Adauga un comentariu