Prima pagină » Local » Refuzate de medici, adolescentele care își doresc operații estetice se adresează cosmeticienilor! Rezultatul nu este mereu unul fericit, multe ajungând să fie mutilate

Refuzate de medici, adolescentele care își doresc operații estetice se adresează cosmeticienilor! Rezultatul nu este mereu unul fericit, multe ajungând să fie mutilate

25 ian. 2023, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastică reconstructivă, trage un semnal de alarmă legat de adolescentele ce își doresc operații estetice, dar care, după ce sunt refuzate de medicii plasticieni, se adresează cosmeticienilor pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic

Doritoare să-și îmbunătățească aspectul fizic, în cazul în care sunt refuzate de medicii plasticieni, tot mai multe adolescente se adresează cosmeticienilor ce de multe ori nu știu cum să efectueze aceste intervenții și nici nu-și asumă consecințele în caz de eșec. De aceea, dr. Lucian Popa le atenționează pe tinere să se adreseze doar persoanelor pregătite și acreditate, pentru că, în caz contrar, riscurile ca rezultatele intervențiilor să nu fie cele așteptate sunt extrem de mari.

Dr. Lucian Popa: „Evităm să facem estetică persoanelor sub 18 ani, chiar dacă au acordul părinților”

 o imagine cu operatie la buze nereusita

Doritoare să-și îmbunătățească aspectul fizic, în cazul în care sunt refuzate de medicii plasticieni, tot mai multe adolescentele se adresează cosmeticienilor, care de multe ori nu știu cum să efectueze aceste intervenții și nici nu-și asumă consecințele în caz de eșec

Dr. Lucian Popa le recomandă adolescentelor care se prezintă în cabinetul său pentru diverse intervenții estetice să fie răbdătoare și să aștepte să treacă peste perioada pubertară pentru a corecta sau înfrumuseța anumite părți ale corpului de care nu sunt pe deplin mulțumite. De aceea, deși minorele au acordul părinților, medicul refuză realizarea intervențiilor estetice.

„Perioada pubertară este o perioadă de creștere, în care stimulii hormonali sunt foarte puternici. Această perioadă este asemănătoare cu cea a sarcinii. De aceea, orice intervenție pe care doresc să o facă persoanele tinere, cu vârste între 14 și 18 ani, va fi grevată de niște evoluții mai puțin bine definite. În mod categoric, noi, ca plasticieni, evităm să facem estetică persoanelor sub 18 ani, chiar dacă au acordul părinților. Ele trebuie să vină cu acordul părinților, dar abordarea oricum este prohibită.

Cei care totuși o fac trebuie să-și asume o serie de riscuri legate de evoluție, de modul de cicatrizare, de modul de reacție și de obținerea unor expresii mai intense sau deformate. Ca atare, s-ar putea ca ulterior să necesite corecții, intervenția neavând efectul scontat.

Tendința este de a scurta timpul, de a ajunge mai repede la niște expresii mai feminine, dar, din punctul acesta de vedere, recomandarea este de a aștepta ca organismul să se echilibreze, să treacă de perioada pubertății în care toate creșterile, toate manifestările sunt exagerate”, a precizat dr. Lucian Popa.

 o imagine cu operatie la buze nereusita

Dorindu-și cu ardoare anumite intervenții estetice, adolescentele apelează la cosmeticieni, care nu-și asumă riscurile și acceptă orice cerere venită chiar și din partea unui cliente minore

Adolescentele care își doresc operații estetice, ținte sigure pentru cosmeticieni

 o imagine dr. Lucian Popa

Dr. Lucian Popa le recomandă adolescentelor care se prezintă în cabinetul său pentru diverse intervenții estetice să fie răbdătoare și să aștepte să treacă peste perioada pubertară

Dorindu-și cu ardoare anumite intervenții estetice, adolescentele apelează la cosmeticieni care nu-și asumă riscurile și acceptă chiar și cererile venite din partea clientelor minore. Adolescentele trebuie să știe că până și o simplă injectare greșită a buzelor poate avea consecințe grave atât în ceea ce privește aspectul fizic, cât și pentru starea psihică și stima de sine.

„Am avut, la un moment dat, o puștoaică de vreo 16 ani care a insistat foarte mult, spunând că are niște buze foarte fine și că nu-i plac, dar am discutat cu ea și i-am explicat că nu este cazul să apeleze încă la intervenții estetice.

Dacă există corecții legate de un accident sau de o manifestare congenitală, cum ar fi, să zicem, buza de iepure, evident că încercăm să restabilim aspectul natural, corecția cicatricilor și îmbunătățirea aspectului fizic, dar și aceste intervenții sunt limitate de faptul că am putea obține niște rezultate exagerate. Nu spune nimeni că nu se fac intervenții de înfrumusețare la pacienții minori, dar un practician care este conștient și care este asumat n-o va face. O fac alții, cosmeticienii, spre exemplu, neștiind și neasumându-și.

Riscurile pot fi extrem de importante. O simplă injectare greșită poate duce la necroză de buze. În astfel de situații se apelează la reconstrucții, dar rezultatele nu sunt foarte satisfăcătoare din punct de vedere estetic, se vor vedea greșelile făcute”, a declarat dr. Lucian Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *