WoW!

Remedii naturiste anti-diabet la îndemână. Sunt sau nu eficiente?

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste anti-diabet la îndemână. Sunt sau nu eficiente
Ghimbirul întărește și sistemul imunitar, dar trebui avut grijă în privința consumului, pentru că poate provoca iritații la nivelul stomacului

Cel mai adesea, ghimbirul este folosit pentru prepararea prăjiturilor şi a cocktailurilor. Destul de rar, chiar prea rar, e utilizat pentru ameliorarea unor simptome sau tratarea anumitor afecţiuni. Sunt mii de studii despre proprietăţile ghimbirului în literatura de specialitate, iar unii oameni de ştiinţă spun că este eficient în peste 170 de afecţiuni. Hai să vedem astăzi dacă ghimbirul este unul din cele mai bune remedii naturiste anti-diabet.

Diabetul de tip 2 are drept simptom principal nivelul mare de zahăr din sânge, aşa-numita hiperglicemie. Ca să ajungi la diabet de tip 2, există un cumul de factori, precum: lipsa activităţii fizice, expunerea la substanţe chimice, dieta greşită şi nu numai. Evident, oricine suferă de o anumită boală, caută diverse leacuri. Dacă este sau nu ghimbirul unul din cele mai bune remedii anti-diabet, afli din acest material.

Ghimbirul, aliatul tău împotriva diabetului?

Potrivit unui studiu publicat în revista Medicină complementară şi integrativă, ghimbirul are calitatea de a scădea indicele glicemic. Într-adevăr, nu putem afirma că e un înlocuitor al insulinei şi nici că poate descompune glicemia singur. În schimb, stimulează producerea insulinei şi absorbţia glucozei de către celulele musculare.
Dacă vrei să-l consumi simplu, e suficient să-l dai pe răzătoare, apoi să-l storci într-un pahar cu apă simplă. Asfel, dă aroma apei.
Totuşi, ghimbirul are şi contraindicaţii. Uite la ce să fii atent:

  • provoacă indigestie şi arsuri la stomac;
  • posibile alergii, mai ales dacă te ştii deja cu unele alergii;
  • poate provoca gastrită sau ulcer;
  • femeile însărcinate şi cele care alăptează nu au voie să consume ghimbir;
  • are efect tonic, dar creşte şi ritmul cardiac, astfel că, dacă deja ai probleme cardiovasculare, mai bine evită consumul de ghimbir.

Sfaturi privind consumul de ghimbir

Înainte de a cumpăra şi consuma ghimbir, citeşte şi această listă cu sfaturi:

  • în toate reţetele se foloseşte rădăcină de ghimbir proaspătă. E mai sănătoasă şi mai gustoasă;
  • în cazul diabetului de tip 1, ghimbirul este inutil. De ce? Pentru că celulele care produc insulină sunt distruse, astfel că ghimbirul nu are ce să stimuleze;
  • prepară o cană de ceai de ghimbir din 250 ml apă şi o linguriţă de ghimbir. După ce au fiert împreună în jur de 4-5 minute, lasă la răcit. Apoi strecoară şi bea-l călduţ. Se spune că trebuie băută dimineaţa, pe stomacul gol;
  • are efect antiinflamator, astfel că poate să reducă intensitatea durerilor cauzate de artrită, spre exemplu;
  • reduce senzaţia de greaţă;
  • combate infecţiile;
  • are efect anti-astmatic.

Tratarea diabetului cu mălai

Unele persoane afirmă că mălaiul, adică făina de porumb, este unul din cele mai bune remedii naturiste anti-diabet. Cu alte cuvinte, făina din care facem mămăligă poate trata această boală cronică. Tot ce ai de făcut este să înghiţi dimineaţa, pe stomacul gol, o linguriţă de mălai crud, necernut. Bineînţeles, îl înghiţi cu puţină apă, după care nu mănânci şi nu bei nimic timp de 30 de minute. Cura durează 6 luni, timp în care glicemia se reglează.
Tot pentru aşa ceva ar fi recomante şi alte produse, precum: germeni de grâu, făină intermediară de grâu, orez decorticat, făină de secară, tărâțe etc.

Bine de reținut este faptul că ar trebui să urmezi dieta cardiologilor, indiferent că ești sănătos sau bolnav. Ea are rolul de a crea obiceiuri de viață sănătoase.

Adauga un comentariu