Sanatate

Remedii naturiste pentru degete amorțite. Ce remedii recomandă fitoterapeuții

Publicat: 11 ian. 2023
Remedii naturiste pentru degete amorțite. Ce remedii recomandă fitoterapeuții
Fitoterapeuții susțin că planta trifoi ajută la eliminarea amorțelii mâinilor

Furnicăturile în zona mâinii pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste pentru degete amorțite. Acest disconfort este un simptom care poate însoți diverse boli. Prin urmare, este important să se facă o examinare și să se identifice cauza amorțelii.

Printre afecțiunile care provoacă acest disconfort se numără artrita și osteocondroza. Pot exista o varietate de cauze care provoacă manifestarea deranjului. Amorțeala degetelor este însoțită de dureri care sunt uneori insuportabile. Medicina tradițională sugerează ameliorarea amorțelii cu ajutorul unor remedii simple și accesibile.

Remedii naturiste pentru degete amorțite. Ce plante să folosești pentru ameliorarea disconfortului

Fitoterapeuții susțin că planta trifoi ajută la eliminarea amorțelii mâinilor. Un vârf de cuțit de trifoi uscat se pune în 1 cană de apă clocotită și se lasă la infuzat. Se bea timp de 2 zile. De mare ajutor pentru calmarea senzației neplăcute sunt băile de contrast.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Păstrați-vă mâinile sau picioarele în apă caldă și rece. Apoi întindeți pe degete un unguent pentru încălzire și înfășurați. Cursul de tratament este de aproximativ 10 zile. Unguentul de camfor cu ulei esențial de eucalipt va ajuta la eliminarea durerii și amorțelii la nivelul mâinilor și picioarelor înainte de culcare. Trei ședințe sunt suficiente pentru a scăpa de disconfort.

Gimnastica pentru degete și mâini pentru a stimula fluxul sanguin este obligatorie. Pentru a efectua acest exercițiu ridicați mâinile în sus și strângeți și desfaceți degetele de 80 de ori. Repetați același exercițiu prin extinderea brațelor de-a lungul corpului. Orice exercițiu, cu moderație, desigur, va îmbunătăți circulația și, prin urmare, va ușura starea dureroasă.

Rețete vechi de leacuri bătrânești pentru calmarea disconfortului. Metoda călugărilor tibetani

Terciul cald de dovleac se aplică pe braț de la umăr în jos și pe degete. După care se înfășoară într-o pătură sau eșarfă de lână. Procedura se repetă până când se obține o ușurare la nivelul brațelor.

Pentru calmarea disconfortului se poate pregăti și o compresă din castraveți. Castraveții se taie cubulețe, se amestecă cu câteva păstăi zdrobite de ardei iute roșu și se toarnă 0,5 l de vodcă. După care  se insistă o săptămână într-un loc întunecat, se strecoară și se folosește pentru a freca extremitățile.

Metoda călugărilor tibetani este de mare ajutor pentru a ameliora deranjul din zona degetelor. Pentru a pregăti acest leac se toarnă apă fierbinte într-un bol. Presați fundul bolului cu degetele, câte unul pe rând. Urmând acest exercițiu să știi că amorțeala dispare curând.

Cât de folositoare sunt brățările de cupru? Obiceiurile proaste trebuie eliminate din viața de zi cu zi

Pentru a pregăti acest remediu minune știut din cele mai vechi timpuri se pun la fiert 10 g de piper negru măcinat alături de 100 ml de ulei vegetal la foc mic, amestecând, timp de aproximativ 30 de minute. După răcire, se freacă zona în care amorțeala apare cel mai frecvent. Durerea și disconfortul vor trece treptat după efectuarea procedurii.

Purtați brățări de cupru pe mâini înainte de a merge la culcare sau pe timp de noapte. Amorțeala mâinilor va dispărea dacă bijuteriile sunt folosite frecvent, fiind purtate măcar de 3-4 ori pe săptămână.

Atunci când folosești remedii naturiste pentru degete amorțite trebuie să te abții de la obiceiurile proaste. Fumatul, alcoolul, precum și cafeaua și ceaiul puternic sunt contraindicate în cazul amorțelii membrelor. Mâncarea caldă, terciurile, precum și întărirea corpului și activitatea fizică vor ajuta la normalizarea alimentării cu sânge a extremităților.
Adauga un comentariu