Sanatate

Remedii naturiste pentru dureri de cap, febră și frisoane: Cum scapi de simptome în mod natural

Publicat: 16 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru dureri de cap febră și frisoane Cum scapi de simptome în mod natural
Durerile de cap, febra și frisoanele sunt simptome ale mai multor afecțiuni.

Te confrunți cu dureri de cap, febră și frisoane și nu știi cum să scapi de ele? Apelează la ajutorul remediilor naturiste. Acestea îți vor reda imediat starea de bine, pentru ca tu să te bucuri din nou de viață.

Durerile de cap, febra și frisoanele sunt simptome ale mai multor afecțiuni. Fie că te confrunți cu răceală, gripă sau te-ai infectat cu noul coronavirus, astfel de simptome îți taie pofta de viață și te determină să petreci cât mai mult timp în pat. Probabil că primul impuls este să iei o pastilă, însă recomandat este să lași organismul să lupte singur cu boala, prin acțiunea sistemului imunitar. Bineînțeles că dacă simtomele se agravează, ideal ar fi să mergi, de urgență, la medic. Dar dacă simți că poți duce boala pe picioare, nu ezita să apelezi la ajutorul remediilor naturiste. Rolul acestora este de a sprijini sistemul imunitar să lupte eficient cu simptomele supărătoare.

Remedii naturiste pentru dureri de cap, febră și frisoane

Dacă nu vrei să iei medicamente atunci când ai simptome precum dureri de cap, febră și frisoane, alege remediile naturiste. În rândurile de mai jos ți-am pregătit cele mai bune tratamente naturale, pe care le poți pregăti acasă.

Remedii pentru dureri de cap

Dacă te doare capul, răcorește-ți tâmplele, fruntea și spatele gâtului cu o compresă rece. În acest fel, musculatura se va relaxa, iar durerea va dispărea cât ai clipi. De asemenea, poți alege să faci o baie relaxantă sau un duș revigorant.

Un alt remediu eficient este roinița. Această plantă este un adevărat tonic cerebral, fiind recomandată în durerile de cap. Poate fi administrată fie sub formă de pulbere, sublingual, fie sub formă de macerat la rece.

Un bun înlocuitor al pastilelor este ghimbirul. Amestecă o jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt ras cu puțină apă caldă și consumă-l. Are puternice proprietăți antiinflamatoare și stimulează digestia. În plus, poți prepara o pastă din rădăcină de ghimbir, pe care să o aplici pe frunte. Nu uita, însă, să ungi fruntea cu puțină cremă de gălbenele, fiindcă ghimbirul poate fi iritant.

Încearcă să dormi jumătate de oră. Un pui de somn atunci când te doare capul este mai mult decât binevenit.

un bărbat cu durere de cap
Dacă te doare capul, răcorește-ți tâmplele, fruntea și spatele gâtului cu o compresă rece.

Remedii pentru febră

Dacă vrei să scapi de febră, hidratează-te corespunzător. Bea cât mai multe lichide (apă, ceaiuri, sucuri naturale) și prepară-ți o supă de pui. Acestea te vor ajuta să menții hidratarea organismului.

Totodată, apelează și la ajutorul compreselor reci. Aplicate pe extremități (frunte, încheieturi și glezne), acestea fac minuni. Schimbă compresele imediat ce s-au încălzit. Mai mult, le poți îmbiba și în apă cu oțet de mere, pentru un efect mai rapid.

Chiar dacă nu ai poftă de mâncare, alege să consumi cât mai multe fructe și legume. Prin conținutul lor de vitamine, ajuți organismul să lupte mai ușor cu boala.

o femeie care are febră
Dacă vrei să scapi de febră, hidratează-te corespunzător.

Remedii pentru frisoane

Dacă te confrunți cu frisoane, evită hainele prea groase și îmbracă-te în straturi. În plus, pentru ameliorarea frisoanelor care nu sunt însoţite de simptome severe, odihnește-te și consumă cât mai multe lichide. Poți, chiar, să faci un duș scoțian, prin alternarea jetului de apă caldă cu cel de apă rece).

Bine de știut este că te poți confrunta cu febră și frisoane chiar și în timpul alăptării. Acestea sunt provocate de mastită, o inflamație a țesutului mamar, care poate cuprinde și o infecție. Dacă simptomele nu sunt ușor de suportat, cere ajutorul unui medic.

o femeie cu frisoane
Dacă te confrunți cu frisoane, evită hainele prea groase și îmbracă-te în straturi.

Atenție! Acest articol are doar scop informativ și nu înlocuiește un consult medical specializat. Mergi, de urgență, la medic, în cazul în care simptomele tale se agravează.

Adauga un comentariu