National

REPER, oficial partidul lui Dacian Cioloș. Hotărârea definitivă a fost dată de Tribunalul Bucureşti

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
REPER oficial partidul lui Dacian Cioloș. Hotărârea definitivă a fost dată de Tribunalul Bucureşti
Cei cinci fondatori ai partidului sunt Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mâţuţă

REPER este în mod oficial partidul lui Dacian Cioloș, începând de astăzi, 3 august 2022, după ce Tribunalul București a dat hotărârea definitivă de înființare. Formațiunea politică a luat viață după ce Cioloș a plecat din Uniunea Salvați România.

Cei cinci fondatori ai partidului sunt Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mâţuţă.

REPER este oficial partidul lui Dacian Cioloș. Tribunalul București a anunțaț decizia de înființare

Pe data de 2 iunie 2022 au fost depuse la Tribunalul București actele pentru înființarea partidului REPER. Conducerea este asigurată de copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, iar astăzi, cei doi au anunțat înființarea oficială după ce magistrații au dat hotărârea definitivă.

„REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană și dreaptă pentru toate persoanele. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va aduce soluții şi pentru cei expuși sărăciei care nu pot face față creșterii prețurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înțelege și sprijină copiii și tinerii, dar care are în vedere programe pentru ca seniorii să aibă o viață activă şi demnă. O formațiune politică care se concentrează pe soluții concrete pentru educație, sănătate şi mediu, pe o administrație mai eficientă și responsabilă. Un partid pentru cei de acasă, dar și pentru cetățenii care au fost nevoiți să plece în afara statului român. Un partid cu soluții pe termen lung pentru agricultorii români”, au declarat cei doi copreședinți REPER.

Dacian Cioloș și alți membri USR și-au dat demisia

Vă aducem aminte faptul că Dacian Cioloș a demisionat pe data de 7 februarie 2022 din funcţia de preşedinte al USR, afirmând că este o decizie firească și de bun simț, în condițiile în care programul său prin care a propus reformarea Uniunii Salvați România a fost respins cu vehemență de Biroul Național al partidului. Dacian Cioloș s-a aflat la șefia USR doar 4 luni, după ce a câștigat alegerile față de contracandidatul său Dan Barna.

Alături de Cioloș au mai fost alți 4 parlamentari.

„Din nefericire, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat așteaptă răspunsuri”, susțineau cei 5 europarlamentari într-o declarație comună, imediat după anunțarea demisiei din partidul USR.

Se va vedea care dintre foștii parlamentari USR vor mai adera la REPER, oficial partidul lui Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu