Culinar

Reteta ciorba de legume. Secretul unei ciorbe făcute ca la carte

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta ciorba de legume. Secretul unei ciorbe făcute ca la carte
Ciorba de legume te poate ajuta să slăbești

Reteta ciorba de legume. Pentru o zi de post şi nu numai, ciorba de legume este o reţetă ideală. Cumpără ce ai nevoie din magazin sau de la piaţă, apoi pregăteşte-ţi câteva porţii.

Nutriţioniştii spun că ciorba de legume este perfectă şi dacă vrei să îţi detoxifiezi organismul ori să slăbeşti. Consum-o zilnic şi vei vedea că, în timp, nu vei mai avea nevoie şi de al doilea fel, întrucât ea umflă stomacul. Dacă vrei să o faci de frupt, îi poţi adăuga câţiva tăieţei de casă. În cazul în care, totuși, vrei ceva pentru început, poți pune pe masă un chec aperitiv.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de legume:

  • 350 ml borş de puţină
  • cca 200 gr suc de roşii
  • 150 gr fasole verde
  • 1 buc. ardei kapia
  • 1 morcov mai mare
  • 2-3 cartofi medii
  • 1 bucăţică de ţelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 praz mai mic
  • piper negru
  • sare
  • leuştean şi pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Mai întâi se spală şi se curăţă legumele. Se taie fiecare după preferinţe. Ideal este ca morcovul să-l dai pe razătoare. Pune apă într-o oală de maxim 4 litri. Pune legumele în apă, cu excepţia cartofilor.
Când legumele sunt fierte pe jumătate, adaugă cubuleţele de cartofi. După ce şi aceştia au fiert potriveşte de borş, suc de roşii şi condimente. E posibil să nu ai nevoie chiar de 200 gr suc de roşii. De aceea adaugă-l treptat.
Mai lasa să dea ciorba de legume un clocot, apoi opreşte focul şi presară verdeaţa tocată mărunt.

Secretul unei ciorbe făcute ca la carte

Ciorba este, poate, cel mai des fel de mâncare preparat la noi în ţară. Se face relativ repede, nu necesită cine ştie ce cunoştinţe gastronomice şi nici nu costa mult. De altfel, prin magazine se găsesc pachete cu legumele necesare pentru o ciorbă bună.
Iată ce trucuri ai putea pune în practică:

  • dacă vrei să pui roşii, nu le adăugă cu rădacinoasele, ci mai târziu. Ele au nevoie de un timp mai scurt de fierbere;
  • dacă îţi doreşti o ciorbă picantă, foloseşte boia de ardei iute;
  • ciorba trebuie să fiarbă la foc mic;
  • gustul cel mai bun e dat de multitudinea legumelor. De aceea, bucătarii recomandă să pui cât mai multe legume, dar în cantitate mică, pentru a nu aglomera oala.

Haideți să vedem cum prepară bucătarii ciorba de legume:

Adauga un comentariu