Culinar

Reţetă de prăjitură cu ciocolată – Ingredientul secret care o face bună

Publicat: 04 mart. 2021

Pentru un început de weeend cât mai reuşit, astăzi îţi propun o prăjitură cu ciocolată şi cu un ingredient secret. Îţi va ieşi, garantat, pufoasă, gustoasă şi aspectuoasă. Lista de ingrediente pare mare, dar să ştii că majoritatea ingredientelor le ai deja prin bucătărie.

Pentru prăjitura cu ciocolată, ingredientul secret este sucul de roşii. Da, ai citit bine! Îl foloseşti şi la mâncărică, şi la desert. Mai jos găseşti lista completă de ingrediente şi modul de preparare.

Ingrediente pentru prăjitură:

  • 160 ml suc de roșii
  • 50 ml apă
  • 70 g cacao praf, neîndulcită
  • 250 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 0.5 linguriță praf de copt
  • 1 praf sare
  • 350 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 3 ouă mari
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

  • 40 g ciocolată neîndulcită
  • 2 linguri lapte degresat (1%)
  • 1 lingură pudră de cacao neîndulcită
  • 120 g brânză dulce, parțial degresată
  • 450 g zahăr pudră cernut
  • 150 g gem de zmeură fără sâmburi

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să încingi cuptorul la 170 de grade Celsius. Cât timp se încălzeşte în el, te poţi ocupa efectiv de prăjitură. Mai întâi unge cu puţin ulei doua tăvi de copt rotunde.
Pune apoi sucul de roşii şi apă într-un ibric şi amesteca, la foc mediu. În momentul în care dau în clocot, incorporează cacaua. Omogenizează şi ia de pe foc.

Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sărea. În alt castron bate bine ouăle cu 1 linguriţă de esenţă de vanilie, ulei şi zahăr. După ce s-au omogenizat, pune cacaua şi amesteca cu ţelul. Compoziţia obţinute se pune în cele două tăvi pregătită la început.

Baga tăvile pe rând în cuptor, pentru 25-30 de minute. Blaturile sunt gata în momentul în care trec testul cu scobitoarea. Se scot tăvile din cuptor, se lasă la răcit în jur de 10 minute, după care blaturile se răstoarnă pe grătar. Cât timp se răcesc, prepara glazură.

Pentru glazura foloseşte un castron rezistent la micrunde. Pune în el laptele şi ciocolată. Baga la microunde pentru 1 minut, la putere maximă. Amestecă apoi, ca să se omogenizează şi adăugă şi cacaua. Omogenizează iarăşi, după care pune 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie, zahărul pudră şi omogenizează amestecând continuu.

Pune primul blat pe o farfurie plată. Pune un strat de gem. Acoperă cu al doilea blat. Întinde glazura peste el, apoi decorează-l şi pe laturi, de jur împrejur.

Dacă nu îți place ciocolata, îți recomand prăjitură cu vanilie sau o prăjitură din biscuiți fără coacere.





Adauga un comentariu