Culinar

Prăjitură cu cremă de vanilie – Rețetă fără coacere

Publicat: 01 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu cremă de vanilie - Rețetă fără coacere
Prăjitura se face cu biscuiți cu cacao

Această prăjitură cu cremă de vanilie este ideală şi pentru sărbătorile de iarnă, şi pentru Paște, şi pentru orice altă ocazie. Nu ai nevoie să aprinzi cuptorul aragazului şi nici să coci blatul. Gustul însă e foarte bun. Simţi cum prăjitura ţi se topeşte în gură.

Nu trebuie decât să prepari crema de vanilie şi să o pui peste biscuiţi. Noi ţi-am propus să foloseşti biscuiţi cu cacao. Dacă nu îţi plac, cumpără nişte biscuiţi digestivi sau alimentari.

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 300 g unt la temperatura camerei
  • 1 cană zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 5 linguri făină de cartofi
  • 5 linguri făină de grâu

Alte ingrediente:

  • aprox. 400 g biscuiţi cu cacao

Mod de preparare:

Mai întâi pune la fiert jumătate din cantitatea de lapte. Separat amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, gălbenuşurile şi restul de lapte. Amestecul omogen se toarnă peste laptele fiert şi se amestecă în mod constant, până când se îngroaşă. Aceasta este, de fapt, crema de vanilie făcută în casă. După ce o iei de pe foc, acoperi cu folie oala, ca să previi formarea crustei. Crema trebuie să se răcească complet.

Separat bate untul, până devin pufos. Adaugă în el budinca, lingură cu lingură. Omogenizează de fiecare dată cu blenderul, dar la viteză mică. La final trebuie să obții o compoziție omogenă. Poți să pui și esența dorită (migdale, rom, vanilie).

Pune un strat de biscuiţi într-o tavă dreptunghiulară, de 20×30 cm. Dacă trebuie, rupe-le colțurile, pentru a se încadra perfect în tavă. Unge-i cu un sfert din cremă. Adaugă alt strat de biscuiţi, alt strat de budincă şi tot aşa până la final. Ultimul strat e de budincă. După ce ai terminat, baga tava în frigider pentru câteva ore. Înainte de servire presară cacao peste prăjitură sau nişte ciocolată răzuită.

Îți recomand și prăjitură cu nucă de cocos și glazură de ciocolată.

Adauga un comentariu