Culinar

Rețetă de spumă de căpșuni – Ideal de făcut cu orice fruct

Publicat: 08 mart. 2021
pahar cupa cu spuma de capsuni, decoeata cu capsuna si coacaze
Spuma de căpșuni trebuie consumată în maxim 1-2 zile, întrucât conține albuș crud

Acesta este un deşert uşor de preparat, pentru care nu ai nevoie nici de aragaz, nici de cuptor. Tot ce îţi trebuie sunt nişte căpşuni dulci şi cât mai zemoase. Testează această reţetă de spumă de căpşuni şi spune-ne cum ţi se pare!

În cazul în care nu îţi plac căpşunile sau ai alergie la ele, le poţi înlocui cu orice alt fruct, precum kiwi, vişine ori nectarine. Ai grijă însă să baţi bine albuşurile, iar spuma să o consumi în 1-2 zile maxim. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 300 g căpșuni dulci
  • 6 albușuri
  • 4 zahăr pudră
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

Pune albuşurile într-un bol de plastic. Mixează-le spumă. Când spuma începe să se schimbe la culoare, adică să devină albă, adaugă zahărul pudră în ploaie. Continuă să mixezi până obţii o compoziţie de bezea. Adaugă atunci sucul de lămâie şi foarte puţină sare. Lasă spuma de albuşuri deoparte.

Spală căpşunile, curăţă-le şi taie-le în bucăţi mai mici. Păstrează câteva căpşuni pentru a le folosi la decorare. Mixează căpşunile cu puţin zahăr. După ce obţii o compoziţie omogenă, pune-o peste albuşuri şi amestecă folosind o spatulă din silicon.
Bagă compoziţia în frigider pentru o jumătate de oră. Scoate-o apoi, împarte-o în pahare sau boluri şi decoreaz-o cu bucăţi de căpşună.

Adauga un comentariu