Află cum poți prepara o rețetă delicioasă de Paella cu pui, foarte ușor de pregătit și foarte rapidă.
Paella este o mâncare tradițională din Spania, fiind considerată un preparat național, mai ales în zona Valenciei. Au apărut tot mai multe rețete alternative în diferite regiuni, iar acum este apreciată peste tot.
Iată cum prepari Paella cu pui și legume
Pentru preparare vei avea nevoie de 500g piept de pui, 1 ardei gras, de 200-250g de orez cu bob lung, de 100g de boabe de mazăre, de 2-3 ciuperci champignon, de o ceapă mare, de 2-3 căței de usturoi, de 1l de apă, de 1 linguriță de boia dulce, de una de curry, de puțin rozmarin, șofran, piper și sare.
Începe prin a pune într-o tigaie 2 linguri de ulei și lasă-l la încins, apoi taie puiul în felii și gătește-l până se rumenește. Apoi zdrobește căteii de usturoi și toacă ceapa mărunt, taie în fâșii ciupercile, toacă ardeiul gras și pune ingredientele în tigaie, împreună cu puiul și cu boabele de mazăre.
Începe să condimentezi cu rozmarin, piper, sare, curry și lasă legumele să se gătească. După ce s-au gătit și au lăsat apă, adaugă 1l de apă, orezul cu bob lung, praful de șofran și lingurița de boia, apoi lasă totul să fiarbă până când se absoarbe toată apa și orezul este gătit.
Acest preparat se poate pune într-o lipie sau mâncat simplu, oricând, fiind absolut delicios. Este o sursă importantă de carbohidrați, sănătoasă, așadar este ideală pentru o masă potrivită.
Dacă folosiți ulei de măsline, trebuie să țineți cont că focul trebuie menținut la o temperatură mai mică decât la uleiul de floarea soarelui, astfel încât să nu devină toxic. Iar dacă nu aveți șofran, se poate folosi un colorant alimentar, indicat ar fi cel organic.
Sfaturi pentru cel mai reușit preparat
Indiferent de rețeta aleasă, pregătirea ei are câteva secrete, care îți vor asigura succesul. În primul rând, trebuie să te asiguri că folosești o tigaie potrivită, întinsă, cu margini înguste, care îți va permite să gătești orezul corect și să fie făcut în profunzime, nu doar în stratul superior. Tigaia este foarte importantă pentru absorbția tuturor aromelor și a sucului lăsat de carne.
Condimentul esențial pentru Paella este șofranul, însă poți opta și pentru altele ca să îl înlocuiești, dacă nu îl poți obține. Dacă vrei ca orezul să aibă un gust deosebit, trebuie să îl fierbi în supa de legume sau de carne făcută și să pregătești totul la foc mic, până când obții o crustă pe marginea tigăii.
Orezul ideal pentru preparare ar fi cel clasic, orezul negru integral, orezul roșu și orezul verde, care poate fi amestecat și cu sos pesto. Orezul ar trebui să aibă o textură delicată, să fie crocant la suprafață, și să absoarbă toate aromele.
În mod tradițional, se mânâncă direct din tigaia în care este pregătită, fiecare având propria lui lingură de lemn, sau toate ingrediente sunt gătite într-o tigaie foarte mare.
Rețeta de Paella cu pui și legume este într-adevăr deosebită, cu arome intense și foarte ușor de preparat.