Titlurile zilei

Rețeta folosită de Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, pentru a-şi proteja interesele. Daune de 100.000 de lei cerute şefilor orașului!

Publicat: 22 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețeta folosită de Denisa Ionașcu secretarul CL Iași pentru a-şi proteja interesele. Daune de 100.000 de lei cerute şefilor orașului
Secretarul Consiliului Local apelează imediat la instanțele de judecată când cineva "îndrăznește" să întrebe despre activitatea sa susținând că este "discriminat"

Denisa Ionașcu apelează la instanțe de fiecare dată când cineva „îndrăznește” să îi verifice activitatea, ori întreabă despre fostul apartament de serviciu. Recent, secretarul Consiliului Local Iaşi l-a dat în judecată pe primarul Mihai Chirica. În trecut, Denisa Ionaşcu a acționat identic cu Cătălin Bulgariu, fost ales local din partea PSD, cerând daune de 100.000 de lei. De asemenea, ea a acţionat în instanţă inclusiv cotidianul BZI. De fapt, aceasta este o metodă folosită de ea pentru a pune presiune pe oricine scoate la lumină ilegalităţi legate de secretarul CL Iaşi. Totuşi, Justiţia a făcut dreptate de fiecare dată, respingând acţiunile acesteia

Secretarul Consiliului Local (CL) Iași, Denisa Ionaşcu, foloseşte aceeaşi „reţetă” pentru a-şi proteja interesele. Astfel, de fiecare dată când cineva „îndrăznește” să îi verifice activitatea ori întreabă despre fostul apartament de serviciu, Denisa Ionaşcu apelează la instanţele de judecată. Cel mai probabil, acest gest este făcut pentru a intimida şi pentru a pune presiune pe oricine are curajul să scoată la iveală ilegalităţi legate de activitatea secretarului CL. Astfel, recent, secretarul CL Iaşi l-a dat în judecată pe primarul Mihai Chirica.

În cererea adresată Tribunalului Iași, Denisa Ionaşcu susţine că ar fi fost discriminată şi hărţuită. În plus, solicită despăgubiri în valoare de 100.000 de lei, inclusiv pe motiv că ar fi fost „filată”. De remarcat este faptul că, în trecut, ea a acționat identic cu Cătălin Bulgariu. Ionașcu l-a chemat la bară pe consilierul local PSD după ce acesta i-a cerut să-și dea demisia de onoare.

Rețeta folosită de Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași: procese peste procese

Amintim că, în urmă cu aproape 7 ani, Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe consilierul local PSD Cătălin Bulgariu. Asta, după ce el și-a „permis” să îi ceară demisia de onoare. În dosarul respectiv, reclamanta a solicitat Judecătoriei Iași să îl oblige pe Bulgariu la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit prin atingerea adusă demnității, onoarei și reputației.

„În calitatea sa de consilier în cadrul Consiliului Local Iași, în ședința ordinară a CL din 22 iulie 2015, pârâtul a avut o conduită verbală ofensatoare la adresa mea, atitudine păstrată ulterior cu ocazia unor apariții publice. Atacurile au fost îndreptate împotriva mea în calitate de secretar al Municipiului Iași, iar ieșirile sale publice urmăresc constrângerea mea morală. Aceste afirmații defăimătoare mi-au afectat într-o manieră serioasă imaginea și reputația, provocându-mi suferință, fiind depășite limitele în care poate fi exercitat dreptul la libera exprimare și informare invocate de pârât”, a subliniat Denisa Ionașcu în fața instanței.

Ce a spus consilierul local PSD Cătălin Bulgariu

Consilierul local PSD Cătălin Bulgariu a formulat o întâmpinare prin care a solicitat respingerea ca neîntemeiată a cererii formulate de Denisa Ionașcu. Acesta a recunoscut că, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Iași din 22 iulie 2015, a făcut afirmații care aveau un caracter general, fără a fi fost de natură a defăima o persoană anume.

„Eu nu am urmărit sub nicio formă a duce o campanie împotriva reclamantei, în sensul atingerii drepturilor sale nepatrimoniale”, a afirmat Cătălin Bulgariu.

În ședința respectivă, acesta a propus o interpelare a directorului fostei Directii de Administrare a Patrimoniului Public si Privat cu privire la contractul de repartizare a unui apartament de serviciu Denisei Ionașcu, in cartierul Pacurari. De asemenea, Cătălin Bulgariu a întrebat dacă nu cumva se impunea o demisie de onoare a acesteia pentru că ar fi beneficiat de o locuință de serviciu în contextul în care ar fi avut deja o casă. Deranjată de afirmațiile lui Cătălin Bulgariu, Denisa Ionașcu l-a dat în judecată. Totuși, pe 27 iulie 2016, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de aceasta.

Justiţia a făcut dreptate de fiecare dată

Amintim şi faptul că Denisa Ionașcu a acționat în judecată inclusiv cotidianul BZI, solicitând despăgubiri similare. Mai exact, secretarul CL Iaşi a cerut daune de 100.000 de lei nu doar de la Mihai Chirica şi consilierul local PSD Cătălin Bulgariu, ci şi de la cotidianul BZI. Aceasta a cerut plata sumei amintite cu titlul de despăgubiri civile pentru un presupus prejudiciu moral constând în vătămarea dreptului la onoare și reputație şi viața privată. Ea a susținut că reprezentanţii cotidianului BZI ar fi demarat „o campanie de denigrare împotriva sa”. Pe 7 august 2020, Judecătoria Iaşi a respins acțiunea civilă formulată de Denisa Ionaşcu.

„Reclamanta nu a propus nicio probă şi nu a depus la dosarul cauzei niciun înscris din care să rezulte, în mod concret şi fără echivoc, modalitatea în care i-ar fi fost afectată viaţa privată, de familie sau cea profesională, dacă a fost sau nu influențată de apariția articolelor în presă ce fac obiectul prezentei speţe. Astfel, din probatoriul administrat în cauză nu reiese faptul că imaginea sau reputația reclamantei ar fi fost afectate prin articolele menționate”, au arătat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Denisa Ionaşcu a contestat hotărârea, dar, pe 8 februarie 2022, Tribunalul Iaşi a respins apelul formulat de către Denisa Ionaşcu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată. Astfel de acţiuni sunt utilizate, cel mai probabil, pentru a pune presiune pe cei care „îndrăznesc” să ceară o verificare a activităţii sale, ori pe cei care scot la iveală ilegalităţi din activitatea secretarului CL. Probabil că se consideră că legea este doar pentru cei mai slabi de înger, nu şi pentru Denisa Ionaşcu. Totuşi, de remarcat este faptul că Justiţia a făcut dreptate de fiecare dată şi a respins acţiunile acesteia.

Denisa Ionașcu se simte „discriminată” după începerea evaluării activității

Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe primarul Mihai Chirica. De asemenea, în acțiunea depusă la Tribunalul Iași la finele săptămânii trecute, secretarul Consiliului Local (CL) Iași a chemat în judecată Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Iași, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Amintim că activitatea Denisei Ionașcu va fi evaluată de primarul Mihai Chirica și doi consilieri locali, Florentin Traian Ciobotaru (PNL) și Camelia Ciornia (PMP). Edilul-şef ar urma să ceară și o verificare a modului în care Denisa Ionașcu a deținut un apartament al Primăriei, deși avea și locuință proprie.

Evaluarea Denisei Ionașcu ar urma să fie făcută în perioada 31 ianuarie-31 martie 2022. Amintim că Denisa Ionașcu a fost promovată ca secretar în timpul mandatului lui Gheorghe Nichita, când a fost propulsată de la Direcția Juridică. Ionașcu are deja 11 ani de când ocupă această funcție.

Primarul Mihai Chirica: „Unele lucruri se pot discuta și față în față…”

Contactat telefonic ieri, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, s-a declarat surprins de cererea depusă de secretarul CL la instanță.

”Sincer, sunt suprins într-un mod neplăcut. Nu am îndrăznit vreodată să hărțuiesc pe cineva. Materialele de hărțuire despre care vorbește ea nu au făcut obiectul vreunei conferințe de presă. Nu am insistat asupra lor, acolo sunt indicate mai multe instituții, nu doar Primăria Iași. În rest, bănuiesc că se simte nedreptățită de unele lucruri ce se pot discuta și față în față. În plus, este un demers legat de situația în care m-am aflat eu în ultima periodă. A profitat de absența mea timp de o săptămână și a făcut aceste lucruri”, a menționat primarul Mihai Chirica.

În plus, edilul a precizat și că o așteaptă pe Denisa Ionașcu la o discuție pentru a lămuri problema.

”Dacă ea e frustrată, trebuie să știe că ușa mea este deschisă, poate să vină personal să-mi spună dacă are ceva de reproșat. Sunt 700 de angajați în Primăria Iași, iar ușa mea este deschisă pentru toți. Am un dialog permanent cu șefa de la sindicat, Gabriela Tudosă, alături de care am găsit multe soluții comune. Legat de competențele ei, eu nu mă pot pronunța. Hotărârea de Consiliu Local legată de evaluare îi aparține, nu este a mea! Mai mult, o asemenea chestiune se poate judeca la Tribunalul Muncii, nu în contencios. Hărțuirea este o faptă de natură penală. Să aducă o probă în aceste sens, să vedem, altfel e absurd. Noi nu ne vedem cu lunile!”, a mai spus Mihai Chirica.

La rândul ei, contactată telefonic de reporterii cotidianului BZI, Denisa Ionașcu a refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

„Așa cum am mai spus, nu vreau să comentez. Vă urez o zi bună!”, a spus ieri Denisa Ionașcu.

Totuși, aceasta pare să fie rețeta folosită de Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, când cineva „îndrăznește” să îi verifice activitatea, iar nu se va schimba prea curând.

Adauga un comentariu