Culinar

Rețetă sirop de soc. Care sunt beneficiile acestui remediu naturist

Publicat: 26 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă sirop de soc. Care sunt beneficiile acestui remediu naturist
Siropul de soc este gustos, aromat și sănătos, fiind recomandat de către medici în prevenirea sau tratarea unor afecțiuni intestinale.

Multe doamne vor să afle care este cea mai bună rețetă de sirop de soc. Siropul de soc este aromat, are un gust deosebit și este recomandat în prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. Iată cum poți pregăti acasă siropul făcut din flori proaspete de soc și care sunt beneficiile acestui remediu naturist.

Rețetă sirop de soc

Siropul de soc se poate face foarte ușor acasă, cu câteva ingrediente și folosind rețeta veche a bunicii. Siropul de soc este întrebuințat pentru a prepara cele mai bune și răcoritoare băuturi. Siropul de soc poate fi consumat ca atare sau folosit în pregătirea delicioasei socate. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de 500 g de flori de soc, 2 l de apă, 2 kg de zahăr și 4 lămâi.

Mai întâi se spală foarte bine florile de soc, se elimină codițele uscate și alte impurități sau insecte. Florile curățate se pun într-o oală cu 2 litri de apă, apoi se adaugă coaja tăiată de la două lămâi. Se lasă oala pe foc, iar după ce începe să fiarbă apa se mai lasă încă 10 minute. După aceea se ia oala de pe foc, se lasă la răcit totul apoi se scoate coaja de lămâe și se pune infuzia la frigider timp de 24 de ore.

După acest timp se separă florile de soc de lichid cu ajutorul unui tifon, iar lichidul rezultat se pune la fiert împreună cu zahărul. Se lasă siropul de soc pe foc până când începe să se închege, apoi se pune un pic de zeamă de lămâie pentru un plus de savoare. Când deliciosul sirop de soc este gata, se toarnă în sticle sterilizate împreună cu un bețișor de scorțișoară în fiecare sticlă. După ce siropul se răcește se depozitează la loc uscat și răcoros. Siropul de soc se servește cu apă minerală sau apă plată, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu ceva răcoritor, gustos și sănătos.

Florile de soc pot fi folosite nu doar la prepararea unui sirop aromat și sănătos, ci și la dulceață. Dulceața din flori de soc are o savoare aparte și este pe placul multora dintre noi. De asemenea, socata este nelipsită de la masă în plin sezon de vară. Rețetele de socată sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Ce beneficii are deliciosul sirop de soc

Siropul de soc nu este doar ingredientul perfect pentru prepararaea unor băuturi răcoritoare și gustoase, ci are și numeroase beneficii pentru organism, fiind recomandat de medici în prevenirea sau tratarea mai multor afecțiuni. Este binecunoscut faptul că florile de soc sunt bogate în substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen, dar și antiinflamator și antiviral.

Siropul de soc este benefic în tratarea alergiilor, dar ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Siropul făcut din flori de soc este eficient împotriva răcelii și ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, siropul aromat tratează și previne constipația, stimulând activitatea intestinală.

Acest remediu naturist este recomandat și pentru a reduce colesterolul și este benefic împotriva stafilococului auriu. Siropul de soc are proprietăți antibacteriene și antivirale, eliminând infecțiile din organism.

Siropul de soc este gustos, aromat și sănătos, fiind recomandat de către medici în prevenirea sau tratarea unor afecțiuni intestinale. Acest remediu naturist poate fi folosit și în prepararea unei socate delicioase și răcoritoare.

Adauga un comentariu