National

România este una din ţările cu cele mai multe accidente rutiere mortale din Uniunea Europeană

Publicat: 21 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România este una din ţările cu cele mai multe accidente rutiere mortale din Uniunea Europeană
România se află printre fruntașele țărilor unde se produc foarte multe accidente mortale

Zilnic  în toate țările din lume se produc foarte multe accidente rutiere,  anul trecut la nivel European numărul de cazuri a accidentelor mortale a fost redus cu 4.000, rata de mortalitate fiind cea mai scăzută din ultimii ani. Potrivit Comisiei Europene (CE), România este ţara cu cele mai multe accidente rutiere în care au fost victime. Marţi seară, 20 aprilie 2021 CE a postat statistica provizorie în ceea ce privesc accidentele rutiere din anul 2020.

În jur 18.800 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere cu 17% mai puţin faţă de 2019, iar asta ar însemna că numărul de vieţi care au fost cruţate este în jur de 4.000. Datorită pandemiei de Covid-19 anul trecut 4.000 de vieţi au fost salvate, iar numărul scăzut de maşini care circulau pe străzile din UE au scăzut accidentele rutiere mortale.

„În 2020, pe șoselele europene au fost cu 4000 de victime mai puțin față de anul precedent. Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime – 85 la un milion de locuitori. România trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră: infrastructură adecvată pentru fiecare tip de mobilitate, programe de educație, reformă legislativă pentru introducerea tuturor principiilor europene în domeniu. Sper că investițiile în transporturi prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă consistentă de siguranță rutieră. România are nevoie de o strategie integrată în această privință, care să lege investițiile în infrastructură de cadrul legislativ”, a declarat Adina Vălean, comisarul pentru transporturi, conform Mediafax.

Statistici începând din anul 2010 şi până în 2020

Coform comunicatului CE, deceniul precedent între 2010 şi 2020, numărul de decese în accidente rutiere a scăzut cu 36%. Această scădere apropiindu-se de obiectivul care era stabilit deceniul trecut, acela de 50%. UE este continentul cu cele mai sigure drumuri din lume, cu 42 de accidente rutiere mortale la 1 milion de locuitori.

Potrivit comunicatului CE, 18 state au realizat scăderi foarte mari în ceea ce privesc accidentele rutiere mortale în 2020. Un procentaj de 20% s-a produs în Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Franța, Croația, Italia, Ungaria, Malta și Slovenia. În schimb 5 state membre au o înregistrat o creştere a deceselor acestea fiind Estonia, Irlanda, Letonia, Luxemburg și Finlanda.

„Deși evoluția fără precedent constatată în 2020 a determinat anumite schimbări în clasamentul ratelor mortalității pe țări, cele mai sigure drumuri rămân în Suedia (18 /1 milion), în timp ce România (85 /1 milion) a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalității în 2020. Media UE a fost de 42 de decese la un milion de locuitori”, se mai arată în comunicatul CE.

România este una dintre ţările în care se produc foarte multe accidente

Recent s-a produs un accident foarte grav în Dorohoi judeţul Botoşani. Joi 15 aprilie 2021 a fost provocat un accident din care două persoae au decedat, iar alte 4 au fost rănite. Accidentul s-a produs la ieşirea din Dorohoi spre Șendriceni , după ce două autoturisme au intrat în coliziune.

În urma accidentului un bărbat şi alte 3 femei au rămas încarcerate în maşina fiind nevoie de intervenţia pompierilor. Din păcate medicii ajunşi la faţa locului au constatat două decese a două femei, una dintre ele se afla în afara autoturismului şi una în maşina încarcerată.

Adauga un comentariu