Local

Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași: „Astăzi, consilierilor PNL li s-a refuzat accesul la ședința Consiliului Județean, desfășurată online”

Publicat: 11 sept. 2020
Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași
Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași

Romeo Vatră, liderul de grup al consiliderilor județeni ai Partidului Național Liberal Iași a precizat faptul că astăzi, 11 septembrie 2020, consilierilor liberali li s-a refuzat accesul la ședința Consiliului Județean, desfășurată online.

Acesta susține că reacția social democraților de astăzi denotă doar dorința aprigă de a specula politic proiectul spitalului mobil de la Lețcani. Se încearcă victimizarea și se fuge de răspundere, a mai adăugat liderul.

Singura utilitate a acestui spital mobil de la Lețcani pentru bolnavii Covid-19 a fost doar electorală. Maricel Popa, șeful CJ Iași, nu a dorit niciodată să ajute ieșenii și sistemul medical.

„Reacția PSD de astăzi dovedește dorința aprigă de a specula politic proiectul spitalului mobil, creând confuzie, fugind de răspundere și încercând să se victimizeze. Am atras atenția, încă din primăvară că, până la alegerile locale, singura utilitate a spitalului mobil va fi cea electorală. PSD și baronul Maricel Popa nu au dorit niciodată cu adevărat să vină în ajutorul ieșenilor și a sistemului medical.

După 4 ani de dezastru în județ, în care toate domeniile sunt pe avarie, în lipsa performanțelor și a oricăror proiecte majore, PSD a produs cea mai mare farsă din istoria medicală a Iașului! Astăzi, contrar reglementărilor legale, consilierilor județeni li s-a refuzat și accesul la documentele proiectelor de pe ordinea de zi, ele fiind publicate în timpul ședinței.

Această sabotare este fără precedent în istoria CJ! Nu mai avem mult până când, peste două săptămâni, vom alunga incompetența, disimularea, cinismul și mentalitatea obtuză de la Consiliul Județean!”, a precizat Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni PNL Iași.

Spitalul mobil de la Lețcani a fost inaugurat de fațadă de Maricel Popa, șeful CJ Iași

Maricel Popa, șeful CJ Iași, a inaugurat ieri cu fast spitalul mobil de la Lețcani, fără a avea avizele necesare de funcționare. Popa a făcut un exercițiu de imagine, unitatea medicală nefiind încă recepționată. Sutele de echipamente medicale achiziționate de firma turcă SDI Global LLC ridică mari semne de întrebare în privința prețului de achiziție. Cele 13,2 milioane de euro au fost supraestimate, în condițiile în care alte spitale asemănătoare au practicat prețuri mult mai reduse. Maricel Popa a încercat să se spele pe mâini cu spitalul și să paseze răspunderea în curtea celor de la Spitalul de Boli Infecțioase. Circuitul medical nu a fost făcut, avizele încă nu au fost obținute, iar unitatea medicală nu este altceva decât un colos de paturi și aparatură achiziționată la suprapreț

Spitalul mobil de la Lețcani a devenit vehicul electoral pentru Maricel Popa, șeful CJ Iași. Ieri, 7 septemebrie 2020, acesta a făcut un exercițiu de imagine privind inaugurarea unității medicale. Întreaga facilitate nu a fost recepționată, însă Maricel Popa s-a folosit de aceasta pentru a-și crește capitalul electoral.

Realitatea din spatele acestei achiziții este însă alta. Sutele de echipamente medicale achiziționate de firma turcă SDI Global LLC ridică mari semne de întrebare în privința prețului de achiziție. Cele 13,2 milioane de euro au fost supraestimate, în condițiile în care alte spitale asemănătoare au practicat prețuri mult mai reduse. Maricel Popa a încercat să se spele pe mâini cu spitalul și să paseze răspunderea în curtea celor de la Spitalul de Boli Infecțioase. Circuitul medical nu a fost făcut, avizele încă nu au fost obținute, iar unitatea medicală nu este altceva decât un colos de paturi și aparatură achiziționată la suprapreț.

Comentarii
  • daca pozele de la inaugurare publicate in presa sunt adevarate, tind sa va contrazic cel putin in privinta echipamentelor: vad nume de firme scumpe (siemens, beckman coulter, ecoray, edan). or fi si turcisme, dar astea sigur sunt din gama de top de echipamente. nu stiu cu cat au fost vandute, dar sunt printre cele mai scumpe din gama lor. lucrez intr-un spital (nu e in linia 1 covid, dar tratez bolnavi care ajung des la TI) si mi-as dori sa pot lucra si eu cu aparatura de calitate. si sa am macar 2-3 carucioare cu rotile carora nu le fug rotile in toate directiile. daca vreti sa fiti credibili, documentati-va… mai bine scrieti/intrebati daca se fac angajari

Adauga un comentariu