Stiri si curiozitati

Rugăciune către Sfântul Spiridon pentru examen: Cum să te rogi pentru luminarea minții

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În momentul în care urmează să susții un examen important sau când o persoană apropiată ție trebuie să dea o testare sau un concurs este bine să spui o rugăciune către Sfântul Spiridon pentru a primi ajutorul divin și a avea succes.

Chiar dacă este un examen important și îl privești ca pe o grea povară și chiar dacă te-ai străduit mult să înveți, fie că este vorba despre examenele de la școală, de admitere sau din timpul facultății sau pentru ocuparea unui post este bines ă spui o rugăciune pentru luminarea minții.

Rugăciunea pe care o spui trebuie să fie sinceră, izvorâtă din sufletul tău, iar Dumnezeu cunoaște dinainte nevoile tale. Unul dintre sfinții căruia trebuie să te rogi este Sfântul Spiridon

Pentru reușita la examene înainte a spune rugăciunea către Sfântul Spiridon pentru ajutor la examene, cel care urmează să susțină marele test este important să se spovedească și apoi să primească taina împărtășaniei. Preoții spun că este bine să se dea pomelnice sau acatiste la biserică, ca rugăciune de ajutor.

Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei

Rugăciune către Sfântul Spiridon pentru examen: Cum să dobândim cele de folos pentru viața aceasta

Una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru ajutorul tercerii cu bine a uni exmen important este cea către Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei:

„Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarhe Spiridoane, deși nu avem nici vrednicie și nici pricepere pentru a ne ruga ție cu potrivite cuvinte, totuși venim la tine, sfinte, și mărturisindu-ne multele păcate săvârșite, ne rugăm ție cu smerenie: întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieții ai săvârșit atâtea minuni, și binecuvântează-ne pe noi toți, cei care venim la tine cu credință!

Nădejde a celor care și-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiți, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite și, cu obisnuita ta bunătate și iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Învrednicește-ne și pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtășim de bunătățile sufletești și trupești făgăduite adevăraților credincioși.

Dăruiește-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viața aceasta și, mai ales, pentru cea viitoare. Amin!”

racla Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei

Rugăciune pentru examen Sfântul Spiridon: Cine a fost Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei

Sfântul Ierarh Spiridon s-a născut în insula Cipru, din părinți simpli. În copilărie, a fost păstor de oi. Când i-a murit soția, și-a dat averea străinilor. Deoarece avea darul facerii de minuni, vindecarea de boli și izgonea duhurile rele din oameni a fost ales episcop al cetății Trimitundei, din Cipru.

În timpul împăratului Maximian, Sfântul Ierarh Spiridon a fost arestat și exilat. La Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, a reușit să convertească un mare filozof al vremii de la arianism la ortodoxie.

Sfântul Ierarh Spiridon a vorbit despre unitatea și diversitatea Sfintei Treimi având în mână o cărămidă despre care a spus că este formată din foc, pământ și apă. În timp ce vorbea, un foc s-a aprins în partea de sus a cărămizii și a început să curgă apa din partea de jos.

Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei

Adauga un comentariu