Stiri si curiozitati

Rugăciune înainte de examen: Cum să depășești stresul înainte de sesiune

Publicat: 16 dec. 2021
Rugăciune înainte de examen Cum să depășești stresul înainte de sesiune
Atunci când ai inima curată și gândurile orientate spre reușită, o rugăciune înainte de examen îți oferă și mai multă încredere

După sărbători se apropie perioada sesiunii și a testelor de încheiere a semestrului, rugăciunile înainte de examen devenind foarte actuale. Pentru a trece cu bine peste una dintre cele mai stresante perioade din an, elevii și studenții rostesc rugăciuni pentru a trece cu bine peste ele.

O rugăciune înainte de examen te poate calma și ajuta să depășește momentele de panică. Există cazuri în care studenții care învață foarte bine se pierd în timpul examenului din cauza emoțiilor. Pentru a depăși aceste situații este bine să te rogi înainte de examen.

persoana care se roaga
După sărbători se apropie perioada sesiunii și a testelor de încheiere a semestrului

Rugăciune înainte de examen: Cum să te rogi la Maica Domnului pentru reușită în sesiune

Pentru a reuși să depășești stresul și să poți gândi limpede trebuie să te concentrezi și să rostești o rugăciune înainte de examen. În aceste momente, orice rugăciune pe care o înalți către Dumnezeu, este bine-primită și te poate ajuta.

Atunci când ai inima curată și gândurile orientate spre reușită, o rugăciune înainte de examen îți oferă și mai multă încredere. Este foarte important să-i mulțumești lui Dumnezeu înainte de a afla rezultatele examenului. Pentru a te adresa puterii cerești poți rosti rugăciunea adresată Maicii Domnului. În momentul în care citești această rugăciune trebuie să o rostești cu nădejde și cu gânduri curate.

domnisoara care se roaga
O rugăciune înainte de examen te poate calma și ajuta să depășește momentele de panică

„Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţină rugăciune a nevrednicului, nevrednicei robului, roabei tău/ tale, care cu credinţă şi smerenie mă închin în fața preacinstitei tale icoane şi cu umilinţă te rog: Dăruieşte bună sporire minţii mele, luminează-mă cu lumina cunoștințelor, întăreşte-mi memoria, dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin.”

Cum să treci peste examen cu brio: Sfaturi pentru a învăța pentru sesiune

Este important să te rogi nu doar înainte de examen. O rugăciune este bine-venită în orice perioadă și cu orice motiv. În cazul în care ai emoții înaintea unui examen trebuie să te liniștești și să studiezi mai mult. Înainte de fiecare capitol studiat este bine să te odihnești, pentru a nu-ți pierde concentrația.

domnisoara care se roaga inainte de examen
Pentru a reuși să susții pe o notă bună, trebuie să te pregătești temeinic

În pauzele dintre paginile cursului poți să rostești rugăciunea înainte de examen care te va ajuta să promovezi examenul. Rugăciunile vin în ajutorul celor care trec prin examene, însă nu este suficient doar să te rogi. Pentru a reuși să susții pe o notă bună, trebuie să te pregătești temeinic. Chiar și preoții îndemnă studenții și elevii să învețe.

„Trebuie să învăţaţi! Vin la mine unii şi-mi zic: Părinte, să vă rugaţi pentru că am un examen! Şi le zic: Să ştii că examenele nu se iau cu rugăciune, ci se iau cu învăţătură”, spune părintele Teofil Părăian.

În cazul în care crezi că doar o rugăciune înainte de examen te poate ajuta să treci peste examen, te înșeli. Pe lângă faptul că citești o rugăciune cu gândul curat, trebuie să depui tot efortul pentru a studia, doar așa poți să reușești, îmbinând armonios rugăciunea pentru examen și învățatul.

mainele unei persoane care se roaga pe biblie
În pauzele dintre paginile cursului poți să rostești rugăciunea înainte de examenAdauga un comentariu