Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru liniștea casei. Citește-o în fiecare seară pentru binele familiei și ocrotirea celor dragi

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune pentru liniștea casei. Citește-o în fiecare seară pentru binele familiei și ocrotirea celor dragi
Rugăciunea pentru liniștea casei este făcătoare de minuni și se rostește cât mai des cu putință pentru binecuvântarea familiei și ocrotirea celor dragi.

Mulți credincioși rostesc zilnic o rugăciune pentru liniștea casei. Aceasta are o putere tămăduitoare deosebită și este făcătoare de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Rugăciunea pentru liniștea casei se spune la vreme de necaz și întristare pentru a îndepărta relele lumești, pentru a avea parte de spor în casă și de ajutorul tuturor forțelor cerești. Citește-o în fiecare seară pentru binele familiei și ocrotirea celor dragi.

Rugăciune pentru liniștea casei

Atunci când suntem copleșiți de probleme și suferințe este bine să rostim cea mai puternică rugăciune pentru liniștea casei. Aceasta este de grabnic ajutor și are un efect imediat la vreme de grea încercare trupească sau sufletească. Rugăciunea pentru liniștea casei are o putere tămăduitoare deosebită și se spune pentru a avea parte de armonie și înțelegere cu cei dragi, pentru a fi feriți de boli, necazuri și ispite și pentru a trece mai ușor peste încercările vieții.

„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără împotrivire. Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre. Liniştitorul cel sfânt şi minunat al valurilor înspumate şi salvatorul Sfântului Apostol Petru din vâltoarea mării, linişteşte-ne şi pe noi sufleteşte şi trupeşte, căci mult suntem afundaţi în cumplita mare a păcatelor şi a deznădejdii.

Iisuse, Tu eşti lumina ce-a dumnezeiască, mai presus de cuget şi de simţire, Tu eşti pacea celor tulburaţi, împovăraţi şi împresuraţi de necaz. Păzeşte-ne pe toţi de toată vătămarea şi ispita, pentru ca îndulcindu-ne din ajutorul Tău, şi cu îngerii Tăi cei sfinţi fiind păziţi, toţi cu credinţă să cântăm: Domnul este ajutorul nostru, nu ne vom teme, căci Tu eşti, Dumnezeule, întărirea noastră, Stăpânitor puternic şi Domn al păcii, şi împărăţia Ta este împărăţie veşnică.”

Pe lângă rugăciunea pentru liniștea casei, putem citi în fiecare zi și rugăciunea Sf. Cruci pentru ajutor imediat. Această rugă făcătoare de minuni îl ajută pe cel copleșit de boli trupești și sufletești să treacă mai ușor peste suferințe și să își păstreze credința statornică. O altă rugăciune de granbnic ajutor la vreme de întristare, necaz și tulburare interioară este rugăciunea Sf. Parascheva ce se rostește 13 vineri la rând.

Cum să te rogi pentru spor în casă și înțelegere cu cei dragi

Rugăciunile rostite pentru binele familiei sunt de grabnic ajutor și au o putere deosebită dacă sunt spuse cu multă credință, cu smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre. Pentru liniște în casă și spor în toate, dar și pentru ocrotirea copiilor este bine să spunem cât mai des cu putință o rugăciune pentru pace în familie și iertarea păcatelor. Psalmul 126 este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru toți ai casei.

,,1. De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.

2. în zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă, în zadar vă culcaţi târziu, voi care mâncaţi pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiţi ai Săi.

3. Iată, fiii sunt moştenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui.

4. Precum sunt săgeţile în mâna celui viteaz, aşa sunt copiii părinţilor tineri.

5. Fericit este omul care-şi va umple casa de copii; nu se va ruşina când va grăi cu vrăjmaşii săi în poartă.”

Rugăciunea pentru liniștea casei este făcătoare de minuni și se rostește cât mai des cu putință pentru binecuvântarea familiei și ocrotirea celor dragi. Această rugă are o putere tămăduitoare deosebită și este de grabnic ajutor în cele mai grele momente ale vieții noastre.

Adauga un comentariu