Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru luminarea minții la examen: Maica Domnului te va ajuta să scapi de emoții

Publicat: 06 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune pentru luminarea minții la examen Maica Domnului te va ajuta să scapi de emoții
Cu siguranță credința este foarte importantă pentru reușita la examen

Pentru a reuși să obții o notă mare la un test este important să rostești la începutul acestuia o rugăciune pentru luminarea minții la examen. Este important ca ruga ta, la început, să fie îndreptată către cel de sus cu ajutorul propriilor cuvinte.

De asemenea, pentru ajutor la examen este extrem de important să transmiți celui de sus cât mai clar care sunt gândurile și nevoile tale în acea zi. De asemenea, poți rosti o rugăciune pentru luminarea minții atât înainte de a începe să înveți, cât și înainte să te apuci de scris la test. Foarte important este să mulțumești la sfârșitul rugăciunii pentru tot sprijinul deja primit. De asemenea, după ce vei primi rezultatele testul este bine să transmiți prin intermediul unei rugăciuni cuvinte de laudă puterii duhovnicești.

icoana maicii domnului
De cele mai multe ori, rugăciunea are scopul de a lumina mintea

Rugăciune pentru luminarea minții la examen: Cum să te rogi pentru a obține rezultate excelente

Atunci când te rogi pentru luminarea minții la examen nu contează cui te adresezi. În acele clipe contează mai mult cum transmiți ruga ta, decât cui o faci. Trebuie să te adresezi oricărui sfânt sau sfântă la care ai evlavie. Cele mai puternice sunt rugăciunile către Maica Domnului, aceasta este una dintre cele mai eficiente atunci când vine vorba de ajutor la examen.

Rugăciunea către Maica Domnului nu este una prea lungă, astfel poți nu doar să o citești dar și să o înveți. Din moment ce vei reuși să reții această rugăciune, te vei putea concentra mai mult pe cuvintele pe care le rostești. Ruga către Maica Domnului începe în felul următor:

„Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului, nevrednicei robului, roabei tău, tale, care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa preacinstitei tale icoane şi cu umilinţă te rog: Dăruieşte bună sporire minţii mele, luminează-mă cu lumina cunoştinţelor, întăreşte-mi memoria, dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice.  Amin.”

icoana maicii domnului
Rugăciunea către Maica Domnului nu este una prea lungă, astfel poți nu doar să o citești dar și să o înveți

Cum să reușești la examen: Sfaturile experților pentru a trece cu brio peste sesiune

Cu siguranță credința este foarte importantă pentru reușita la examen. De asemenea, poți să te rogi și la Sfântul Spiridon, aceasta te va ajuta să te concentrezi mai mult. Însă, este foarte important să oferi timp și învățatului. Este greșit să crezi că doar citind rugăciuni vei reuși să trecu cu brio peste sesiune. Chiar dacă rugăciunile și acatistele te pot liniști pe moment, este foarte important să oferi timp studiului.

De cele mai multe ori, rugăciunea are scopul de a lumina mintea. De asemenea, acestea reușesc să te mobilizeze și să te scoate din momentele în care te blochezi. Pentru a reuși să-ți păstrezi concentrația și să nu te pierzi în fața testului, trebuie să rostești zilnic câte o rugăciune.

Indiferent la cine alegi să te rogi, atât Sfântul Mina cât și Sfântul Efrem, îți vor fi alături în momentele grele. Cu siguranță, perioada sesiunii este una extrem de stresată atât pentru studenții și elevii care urmează să susțină un test, cât și pentru părinții acestora. Există rugăciuni și pentru părinții care își fac griji pentru copilul lor. Acestea sunt la fel de scurte ca cea către Maica Domnului, însă rămân a fi foarte puternice.

icoana maicii domnului
Atunci când te rogi pentru luminarea minții la examen nu contează cui te adresezi

Rugăciunea părinților pentru ajutorul copiilor la examen

Rugăciunea părinților pentru copiii lor este una extrem de frumoasă și emoționantă. Majoritatea creștinilor care rostesc această rugăciune sunt foarte emoționați și îngrijorați. De obicei, emoția este produsă atât de frazele extrem de inedite a rugăciunii, cât și de emoțiile trăite de aceștia. Pentru a transmite ruga sa către cel de sus, părinții pot rosti următoarea rugăciune:

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să înveţe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl aşteaptă. Tu ştii ce e bine şi ce e rău. În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubeşti mai mult decât noi şi ştii ce-i este cu adevărat de folos.”

Rugăciunea pentru luminarea minții la examen poate fi rostită de fiecare dată când treci printr-un examen. Dacă reușești să te rogi în fiecare zi, Dumnezeu și Maica Domnului te vor calma și te vor ajuta să treci peste emoții. De asemenea, este foarte important să dedici suficient timp și învățatului pentru a reuși să iei o notă mare.

icoana maicii domnului
De asemenea, pentru ajutor la examen este extrem de important să transmiți celui de sus cât mai clar care sunt gândurile și nevoile tale
Adauga un comentariu