Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatist pentru reușita la examen: Sfântul Spiridon te va ajuta să depășești emoțiile

Acatist pentru reușita la examen: Sfântul Spiridon te va ajuta să depășești emoțiile

05 ian. 2022, 12:59,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă ești stresat din cauza apropierii sesiunii trebuie să citești un acatist pentru reușita la examen. Preoții sugerează tuturor creștinilor care urmează să treacă printr-un examen să citească acatistul Sfântului Spiridon. Acesta este considerat unul dintre cele mai puternice rugăciuni care te ajută să reușești în toate.

Dacă știi că peste o săptămână urmează să susții un examen extrem de important  să rostești în fiecare seară o rugăciune. Poți să citești zi de zi acatistul Sfântul Spiridon, îndrumându-i și pe părinții tăi să o facă. Din moment ce toată familia se roagă pentru un anumit scop, cu siguranță vei reuși să te aduni și să scapi de emoții în ziua examenului.

icoana sfantul spiridon

Este important ca atunci când le citești să ai sufletul curat și mintea limpede

Acatist pentru reușita la examen: Cum să te rogi pentru a lua o notă mare în sesiune

Din momentul ce începi să citești acatistul către Sfântul Spiridon vei reuși să te apropii de acesta. De asemenea, puterea duhovnicească se va intensifica odată cu repetarea rugăciunii. Astfel, de fiecare dată când urmează să susții un examen dificil sau la care ai emoții, cere ajutorul Sfântului. Acesta, cu siguranță, te va îndruma spre calea cea dreaptă, oferindu-ți mai multă încredere în sine.

Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon se citește Troparul 1, care începe în felul următor:

„Soborului cel dintâi te-ai arătat apărător și de minuni făcător, purtătorule de Dumnezeu Spiridoane, părintele nostru. Pentru aceasta, cu femeia cea moartă în groapă tu ai vorbit și șarpele în aur l-ai prefăcut. Și când ai cântat sfintele rugăciuni, îngeri ai avut împreună cu tine slujind, preasfințite. Slavă Celui ce te-a preamărit pe tine; slavă Celui ce te-a încununat; slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri!”

icoana sfantul spiridon

Dacă ești stresat din cauza apropierii sesiunii trebuie să citești un acatist pentru reușita la examen

Acatistul continuă cu Condacul 1 care este unul extrem de puternic și trebuie citit cu voce tare și cu multă încredere:

„Apărătorului credinței dreptmăritorilor, Cuviosului Părintelui nostru Spiridon, să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare, toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!”

Cum să te rogi la Sfântul Spiridon: Cea mai puternică rugăciune pentru elevi și studenți

Nu trebuie omise nici Icosurile, primul este unul foarte puternic. Este important ca atunci când le citești să ai sufletul curat și mintea limpede. Doar astfel, ruga ta va reuși să ajungă la Sfântul Spiridon.

icoana sfantul spiridon

Dacă știi că peste o săptămână urmează să susții un examen este extrem de important să rostești în fiecare seară o rugăciune

„Popoarele credincioșilor, cunoscând mulțimea minunilor tale, prin care ai rușinat pornirea ereticilor cea fără judecată asupra credinței noastre, cu umilință te laudă cu cântări ca acestea: Bucură-te, ierarhul Mântuitorului Hristos; Bucură-te, scăparea celor ce năzuiesc către tine;”

Dacă te-ai rugat seară de seară Sfântului Spiridon, înainte de examen poți rosti o rugăciune compusă din propriile cuvinte. Aceasta nu trebuie să fie extrem de lungă la fel ca și acatistele, însă trebuie să fie spusă sincer și din toată inima. Însă cu o zi înainte de examen trebuie să fii atent și să rostești corect acatistul Sfântului Spiridon, care se încheie cu Condacul 13 care trebuie rostit de 3 ori:

„O, preabunule si intru tot laudate Parinte Spiridoane, primind acest dar de acum, fii mijlocitor catre induratul Dumnezeu, ca pentru ale tale sfinte rugaciuni si a Sa iubire de oameni, sa ne daruiasca sanatate si iertare de pacate, ca si noi cu tine impreuna sa cantam lui Dumnezeu : Aliluia!”

Pentru ca ruga ta să fie auzită de către Sfântul Spiridon, icosul și condacul 1 trebuie să mai fie citite odată. De asemenea, acatistul pentru reușita la examen trebuie citit de mai multe ori pentru a reuși să obții ajutor în timpul testului.

icoana sfantul spiridon

Din momentul ce începi să citești acatistul către Sfântul Spiridon vei reuși să te apropii de acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024