National

Rugăciune puternică către Sfinții Părinți Ioachim și Ana

Publicat: 09 sept. 2020
Sărbătoare creștină pe data de 9 septembrie. Rugăciune pentru Sfinții Părinți Ioachim și Ana
Sfinții Părinți Ioachim și Ana

În data de 9 septembrie sunt sărbătoriți Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Iată cea mai puternică rugăciune către Sfinții Părinți Ioachim și Ana, pe care este bine să o rostești în această zi Sfântă. De asemenea, ea poate fi spusă în orice moment, de bine sau când te afli la necaz și treci prin momente dificile.

În fiecare an, pe 9 septembrie, după Nașterea Maicii Domnului, sunt prăznuiți Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Creștinii de pretutindeni renunță la treburile gospodărești și se roagă cu evlavie în această zi mare de sărbatoare.

Zi de mare sărbătoare azi, după Sfânta Maria Mică

Din miile de rugăciuni pe care creștinii le-au rostit, iată una dintre cele mai puternice și ajutătoare rugăciuni pe care este bine să fie rostite în această zi. Aceste rânduri pentru sănătate și liniște sufletească.

Este recomandat să se rostească în liniște, cu candela aprinsă, mai ales de cei care nu pot ajunge la Sfânta Liturghie de astăzi. Este o rugăciune puternică și frumoasă ce poate fi rostită pe tot parcursul anului indiferent de perioadă, ori de câte ori treci printr-un necaz, o suferință sau o boală gravă.

Această rugăciune spun bătrânii că este una dintre cele mai vechi și mai puternice, fiind benefică și pentru femeile care nu pot deveni mame.

„Citește rândurile de mai jos cu evlavie și bucurie în suflet, iar Sfinții părinți Ioachim și Ana te vor ajuta să treci prin orice perioadă grea te regăsești. Pune-ți toată credința în aceată rugăciune și nu uita că și astăzi este o zi de mare sărbătoare, care trebuie cinstită așa cum se cuvine. Evită să speli și să faci treburi în gospodărie sau la câmp și mergi la biserică cu un mic dar în numele celor trecuți în neființă.”, a declarat duhovnicul din localitatea Recea.

Rugăciunea către sfinții părinți Ioachim și Ana

„Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfânta Ana

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin.”

Adauga un comentariu