Actualitate

Rugăciunile dimineții fac parte din viața oricărui creștin. Ce să spui imediat ce te-ai trezit

Publicat: 02 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunile dimineții fac parte din viața oricărui creștin. Ce să spui imediat ce te-ai trezit
Rugăciunea de dimineață face parte din ritualul zilnic al creștinilor

Rugăciunile dimineții pot fi considerate combustibilul din viața oricărui creștin și totodată ne apără de pericolele care pot apărea peste zi. Din acest motiv, aceste rugăciuni ar trebui să facă parte din ritualul nostru zilnic. Rugăciunile de la începutul zilei mai sunt numite și „de arginți”, deoarece sufletul nostru este îngreunat de griji. Dacă în aceste rugăciuni cerem protecție și ajutor, în rugăciunile de seară trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul de pe tot parcursul zilei.

Rugăciunile de seară ne ajută să ne liniștim și să dormim bine pe tot parcursul nopții. Totodată, seara este momentul potrivit pentru a ne iniția și copiii în ritualul rugăciunii. Astfel, ei se vor apropia de Dumnezeu și vor ști că sunt protejați la orice pas. Cea mai bună modalitate de a ne învăța copiii este puterea exemplului. Indiferent de tipul rugăciunii, trebuie să ne rugăm cu inima plină de smerenie și umilință.

Rugăciunile dimineții ne fac ziua mai frumoasă

Rugăciunile dimineții
Când un om se află într-o situație înfricoșătoare poate rosti o rugăciune

O rugăciune rostită dimineața ne oferă putere și energie pentru o nouă zi. Rugăciunea spusă acasă mai este numită și rugăciune particulară. Aceasta trebuie să facă parte din ritualul zilnic al oricărui creștin. Rugăciunea matinală poate fi citită dintr-o carte de rugăciuni, spusă pe de rost sau formulată de cel care se roagă. Rugăciunile de la începutul zilei mai sunt numite și rugăciunile de argint, deoarece sufletul nostru este îngreunat de griji și gânduri cu privire la ziua ce începe.

Este esenţial să spunem rugăciuni în fiecare dimineață, pentru că astfel putem fi protejați de cumpenele și pericolele care ar putea apărea peste zi. Mai mult, în acest fel ne începem activităţile în comuniune şi pace cu Dumnezeu, după cum spunea părintele Dragoș Stanciu, cu privire la importanța rugăciunii matinale.

Cea mai scurtă și mai potrivită rugăciune cu care să-ți începi ziua

Rugăciunea de dimineață trebuie rostită imediat ce ne-am ridicat din pat. Înainte de a începe să ne rugăm, trebuie să ne întoarcem cu fața către răsărit și să ne facem cruce de trei ori, cu mâna până la pământ.

„Ţie, Dumnezeul şi Făcătorului meu în Treime Sfântă slăvit, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, mă închin, Îţi încredinţez sufletul şi trupul meu şi mă rog: Tu mă binecuvântează, Tu mă miluieşte, şi de orice rău lumesc, diavolesc şi trupesc mă izbăveşte. Şi dă-mi cu pace, fără de păcat să petrec ziua aceasta, întru slava Ta şi spre mântuirea sufletului meu. Amin.”

Prin ce diferă rugăciunea de dimineață de cea rostită seara

Rugaciunea de seară
Rugăciunea trebuie rostită de credincios singur sau împreună cu familia

Sfinții părinți ne îndrumă ca, în timpul rugăciunilor de dimineață să cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru rezolvarea tuturor problemelor. De asemenea, în rugăciunile de seară, trebuie să mulțumim pentru protecția și ajutorul primit în timpul zilei. Rugăciunea de la sfârșitul zilei ne ajută să ne liniștim și să avem parte de pace sufletească și somn liniștit pe tot parcursul nopții. Atât rugăciunile de la începutul zilei, cât și cele de seară, trebuie rostite cu smerenie și cu umilință. Totodată, sfârșitul zilei este un moment potrivit pentru a ne ruga alături de copiii noștri. Astfel, îi vom familiariza cu procesul rugăciunii și îi vom ajuta să se apropie de Dumnezeu. Așadar, în rugăciunile dimineții ne rugăm pentru protecție, iar în cele de seară mulțumim pentru toate darurile lui Dumnezeu.

Adauga un comentariu