Culinar

Rulade aperitiv de post, delicioase și ușor de făcut. Cum să pregătești acasă cele mai bune gustări

Publicat: 10 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rulade aperitiv de post delicioase și ușor de făcut. Cum să pregătești acasă cele mai bune gustări
Ruladele aperitiv de post sunt foarte gustoase și ușor de făcut acasă.

În zilele cu restricții alimentare, putem pregăti rapid câteva rulade aperitiv de post, delicioase și ușor de făcut. Extrem de gustoase și sănătoase, acestea sunt ideale și pentru cei care vor să se mențină în formă sau țin dietă. Ruladele de post le putem face cu spanac, legume, ciuperci, iar dacă vom folosi câteva condimente inedite, vom obține preparate culinare de neuitat pentru cei de la masă. Iată cum să pregătești acasă cele mai bune gustări de post.

Rulade aperitiv de post, gustoase și ușor de făcut

Când vine vorba de mâncărurile de post, gospodinele se întrec în tot felul  de rețete. Fie pregătesc niște sarmale de post mănăstirești sau o mâncare de spanac cu orez, fie optează pentru un chec aperitiv de post, rețetele sunt diverse, iar bucatele gustoase și sănătoase.

În perioada postului, dar și în sezonul de primăvară ideală este mâncarea de urzici cu orez, un preparat ușor și delicios. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu niște preparate culinare inedite, atunci putem face câteva rulade aperitiv deosebite, perfecte pentru masa de Paști. Acestea pot fi făcute cu carne de pui sau de porc, la care putem adăuga legume și verdețuri aromate.

În zilele cu restricții alimentare, putem pregăti foarte rapid acasă câteva rulade aperitiv de post după cele mai simple rețete. Pentru savuroasele rulade avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație.

Rețeta simplă pentru cele mai bune gustări de post

Una dintre cele mai gustoase rulade aperitiv de post este cea cu legume. Aceasta este ușor de făcut, este sățioasă și foarte gustoasă. Pentru rulada aperitiv de post cu legume vom folosi 2 morcovi, 2 cartofi, 1 rădăcină de țelină, 1 sfeclă roșie, 1 ceapă, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, jumătate de kilogram de făină albă, 1 cubuleț de drojdie, 1 cană cu apă călduță, sare și puțin piper.

Mai întâi se pregătește maiaua. În apa călduță se pune cubul de drojdie și puțină sare, apoi se amestecă și se lasă la crescut timp de câteva minute. Într-un vas mare se pune făina apoi se adaugă maiaua și se frământă bine până când se obține un aluat elastic. Se împarte aluatul în două bucăți pentru două rulade aperitiv de post și se lasă la crescut.

Între timp se pregătește umplutura pentru rulade. Se dau prin răzătoare legumele și se călesc puțin într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au călit, se scot legumele și se lasă la răcit.

Se întind cele două bucăți de aluat, apoi se pune amestecul de legume pe fiecare foaie de aluat și se rulează. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și puțină făină se pun cele două rulade de post. Când cuptorul este încins, se pune tava cu cele două rulade la copt.

La final, vom obține cele mai bune rulade de post cu legume. Pentru un plus de savoare putem adăuga în umplutura pentru rulade și puțin spanac tocat mărunt și bucățele de ciuperci champignon.

Ruladele aperitiv de post sunt foarte gustoase și ușor de făcut acasă. Pentru a pregăti cele mai bune rulade avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă folosim condimente inedite, cu siguranță ruladele vor fi pe placul tuturor celor de la masă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu