Prima pagină » Culinar » Rulouri de vinete, una dintre cele mai delicioase rețete mediteraneene care cu siguranță îți va cuceri toate simțurile

Rulouri de vinete, una dintre cele mai delicioase rețete mediteraneene care cu siguranță îți va cuceri toate simțurile

20 mai 2024, 14:51,
BZI.ro, în Culinar

Rulourile de vinete se remarcă prin simplitatea, dar și savoarea lor inconfundabilă. Aceasta este o delicatesă îndrăgită în toată regiunea mediteraneeană și se prepară destul de simplu, cu câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă.

Acest fel inedit de mâncare are o poveste de sute de ani. Originile lor se pierd în timpurile vechi ale bazinului mediteranean, unde vinetele, brânza și roșiile erau elemente de bază ale bucătăriei locale.

În Italia, rulourile de vinete sunt cunoscute sub numele de „Involtini di Melanzane”. Ele sunt adesea preparate cu brânză ricotta și sos de roșii, adăugând o notă rafinată și cremoasă acestui preparat simplu, dar sofisticat. Află în rândurile următoare cum să prepari cele mai gustoase rulouri de vinete.

Cum să prepari rulourile de vinete

Mai întâi de toate, avem nevoie de câteva ingrediente simple. Avem nevoie de două vinete mari, aproxifmativ 200 de grame de brânză proaspătă de vaci, două roșii (de preferat de casă), ulei de măsline, sare și piper măcinat, ierburi proaspete.

Primul pas este să se curețe vinetele și să se taie în felii lungi, nu prea groase. Se presară sare peste felii și se lasă să se înmoaie timp de 15-20 de minute pentru a elimina amărăciunea specifică vinetelor. După aceea, se clătesc bine feliile de vinete cu apă rece și se șterg cu un prosop de bucătărie. Într-un bol de mărime medie, se amestecă brânza cu ierburile mediteraneene, sare și piper după gust. Se pune o lingură din amestecul de brânză pe fiecare felie de vinete și se întinde uniform. Se adaugă apoi o felie de roșie tăiată cât mai subțire deasupra amestecului de brânză.

O delicatesă mediteraneană

După ce se fac aceste lucruri, se rulează fiecare felie de vinete cu brânză și roșii. Se așază rulourile într-o tavă de copt unsă cu ulei de măsline, și se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute sau până când rulourile prind o culoare aurie, fiind rumenite pe exterior. Se pot servi calde sau reci în funcție de preferințe.

Aceste rulouri sunt foarte simple de făcut, de aceea reprezintă un fel de mâncare de bază în orice dietă mediteraneană. În Italia, rulourile de vinete sunt cunoscute sub numele de „Involtini di Melanzane”. Ele sunt adesea preparate cu brânză ricotta și sos de roșii, adăugând o notă rafinată și cremoasă acestui preparat simplu, dar sofisticat. În Grecia, rulourile de vinete sunt o parte integrantă a mezze-ului, plin de arome mediteraneene. Aici, se folosesc deseori brânza feta și ierburile aromatice pentru a evidenția gustul unic al acestui preparat. În Turcia, rulourile de vinete, cunoscute sub numele de „Patlıcan Dolması”, sunt adesea pregătite cu umpluturi variate, inclus

Rulourile de vinete sunt o incursiune gustativă în inima regiunii mediteraneene, unde aromele intense și ingrediente proaspete se împletesc într-o experiență culinară memorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024