Razboi în Ucraina

Rusia a atacat sediul unei televiziuni din Ucraina pentru a ”combate atacurile informaționale”

Publicat: 02 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia a atacat sediul unei televiziuni din Ucraina pentru a combate atacurile informaționale
Postul TV care a fost atacat de Rusia a fost dărâmat

În cursul zilei de marți Rusia a atacat sediul unei televiziuni din Ucraina. Atacul a fost coordonat de forțele armate rusești şi a presupus folosirea unor arme ghidate de înaltă precizie. Ofiţerii din armata Rusiei au precizat într-o comunicare oficială că au luat această decizie pentru a ”combate atacurile informaționale”.

Asta în condiţiile în care atacul de mai sus a avut loc la o tintă civilă iar retorica Rusiei a fost incă de la începutul campaniei militare că nu va ataca ținte civile.

Rusia a atacat sediul unei televiziuni din Ucraina din cauza atacurilor informaționale

Într-un briefing de presă, Ministerul Apărării al Federației Ruse a menţionat faptul că atacul a fost coordonat de către forțele militare pentru a combate atacurile informaționale. În atac au fost folosite arme de înaltă precizie, arme ghidate de unitățile SBU

„Pentru a suprima atacurile informaționale împotriva Rusiei, facilitățile tehnologice ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și cel de-al 72-lea centru principal de operațiuni psihologice au fost lovite cu arme de precizie în orașul Kiev”, a informat el.

În urma atacurilor a rezultat dezafectarea echipamentului prin care televiziunea emitea. Din punctul de vedere al ruşilor, atacul nu s-a soldat cu victime omenești şi nicio clădire rezidențială din zonă nu a fost afectată de intervenția militară. Asta în condiţiile în care de la începutul conflictului rușii au fost acuzați de crime împotriva umanității.

Președintele Joe Biden a prezentat, într-un discurs adresat națiunii, faptul că Rusia va face cu greu față sancțiunilor internaționale. Biden precizează că Vladimir Putin și-a pierdut orice simț și că poporul ucrainean rezistă eroic trupelor de ocupație. O altă precizare pe care a făcut-o Biden a fost în contextul în care SUA va trimit un ajutor umanitar de peste 1 miliard de dolari.

Ce restricții au fost luate împotriva Rusiei

La nivel de restricții, restul lumii a adoptat o politică de toleranță zero. Mai multe țări au decis să întrerupă orice conexiune cu Federația Rusă și să îngheţe banii oligarhilor. De exemplu Marea Britanie a decis să nu mai permită accesul avioanelor rusești în spaţiul public. Aceeași decizie au luat-o și SUA dar și România.

În acest context, la nivel de sancţiuni economice, mastercard a anunțat că blochează tranzacțiile rusești. O altă măsură economică a fost luată de țări în momentul în care au fost eliminate principalele bănci din sistemul internațional SWIFT.

La nivel sportiv şi cultural, principalele sancțiuni au fost luate la nivel de fotbal, echipele din Rusia având interzis să participe la competițiile internaționale. Aceeași sancțiune a fost luată şi în cazul echipei naționale de fotbal dar și a echipei naționale de rugby. O altă restricție a apărut şi în cazul patinatorii ruși și belaruşi care au participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Aceștia au interzis în toate competițiile internaționale.
Măsuri drastice au fost luate și de reprezentanții Eurovision Song Contest 2022, formația rusă fiind interzisă.

În contextul în care Rusia a atacat sediul unei televiziuni, opinia publică mondială reacționează virulent și condamnă gestul. În condițiile în care în orașul Havrov, ucrainienii au spus că rușii au lansat atacuri de tip terorist cu arme care sunt interzise de reglementările internaționale.

Adauga un comentariu