Actualitate

Rusia le-a cerut autorităţilor europene să autorizeze vaccinul împotriva COVID-19, Sputnik V

Publicat: 21 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia le-a cerut autorităţilor europene să autorizeze vaccinul împotriva COVID-19 Sputnik V
Sputnik V este vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Rusia

Autorităţile din Rusia le-a cerut autorităţilor europene să autorizeze folosirea vaccinului dezvoltat de ţară. Vorbim despre vaccinul împotriva COVID-19, Sputnik V. Cererea de autorizare ar putea fi analizată peste o lună.

Federaţia de Investiţii Directe în Rusia (FIDR), organismul care a făcut solicitarea a declarat că experţii Agenţiei Europene a Medicamentelor au avut consultări ştiinţifice cu echipa care a realizat vaccinul Sputnik V. Aceştia au declarat că la consultări au participat peste 20 de experţi şi specialişti: „Recomandările în baza dezbaterii vor fi trimise dezvoltatorilor vaccinului Sputnik V în următoarele 7 sau 10 zile”, a informat FIDR.

Sputnik V este deja folosit în mai multe ţări din lume

Conform datelor existente până la această oră se pare că vaccinul Sputnik V este deja autorizat în mai multe ţări din lume. Vorbim despre faptul că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de ruşi este folosit în Belarus, Rusia, Serbia, Argentina, Bolivia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay dar şi Turkenistan.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va demara, pe data de 22 ianuarie 2021, procedurile pentru documentarea preliminară a solicitărilor de autorizare a vaccinului.

Conform autorităţilor din Rusia, tara speră să poată intra în producţie masivă a vaccinului. Planul Rusiei este de a vaccina peste 70 de milioane de persoane până la jumătatea anului curent. Ministrul a reamintit că în februarie va începe producţia masivă a vaccinului EpiVacCorona, dezvoltat de centrul de cercetare din Siberia Vektor. „Acest lucru va spori capacităţile de vaccinare”, a subliniat Denis Manturov.

La rândul său, ministrul rus al sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat că, pentru „a obţine o imunitate colectivă, este necesar să se vaccineze 60 % din populaţia adultă, altfel spus 68,6 milioane de persoane”.

„Preconizăm să atingem această cifră în actualul semestru”, a precizat el.

Rusia este grav afectată de pandemia de COVID-19

Conform datelor existente până la acest moment, Rusia este una dintre cele mai afectate tari de pandemia de COVID-19. Vorbim despre faptul că, în total, în Rusia au fost infectate peste 3 milioane jumătate de persoane. În ultimele 24 de ore au fost infectate peste 21.000 de persoane. Numărul total al deceselor cauzate de COVID se ridică la 66.214. Aceste date situează Rusia pe locul patru mondial al contagierilor, după SUA, India şi Brazilia.

Vaccinul Sputnik V vine și cu mai multe interdicții

Beneficiarii vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V din Rusia ar trebui să se abțină de la alcool timp de aproape două luni înainte și după imunizare, a declarat marți șeful agenției pentru protecția consumatorilor din Rusia, marți, conform The Moscow Times.

Instrucțiunile Annei Popova, sefa Rospotrebnadzor, urmează recomandările vicepremierului Tatyana Golikova de a evita alcoolul și imunosupresoarele timp de 42 de zile, deoarece vaccinul este administrat cu un decalaj de 21 de zile între doze.

„Aportul de alcool trebuie să fie oprit cu cel puțin două săptămâni înainte de imunizare”, a spus Popova într-un interviu acordat Radio Komsomolskaya Pravda.

Rușii vaccinați cu Sputnik V ar trebui să se abțină de la alcool pentru „42 de zile după prima injecție. Se formează imunitatea și trebuie să ai grijă”, a adăugat Popova. De menționat este faptul că președintele Vadim Putin s-a vaccinat deja cu Sputnik V.

Adauga un comentariu