International

Rusoaicelor li se cere să nu mai facă avort. Patriarhul Rusiei: „Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii…“

Publicat: 14 mai 2021
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Ruşii, Kirill în Biserică
Kirill vine cu această propunere tocmai pentru a ajuta să se reducă criza demografică cu care se confruntă Rusia, ţară care a înregistrat o scădere record a populaţiei

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Ruşii, Kirill, a făcut un apel prin care le-a cerut femeilor să nu mai practice avortul, ci să-i nască şi să-i dea instituţiilor Bisericii.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare”, a afirmat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Patriarhul Rusiei vrea să reducă numărul avorturilor

Kirill vine cu această propunere tocmai pentru a ajuta să se reducă criza demografică cu care se confruntă Rusia, ţară care a înregistrat o scădere record a populaţiei.

„Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare”, a spus Patriarhul Kirill. O modalitate pentru a face acest lucru, a mai spus el, este să avem mai puţine avorturi.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a vrut să dea asigurări tuturor femeilor care se hotărăsc să nu facă avort.

„Noi acceptăm pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie”.

77 de centre pentru femeie însărcinate

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Ruşii a afirmat că biserica a înfiinţat nu mai puţin de 77 de centre de criză între Kaliningrad şi Kamciatka pentru femeile însărcinate aflate în dificultate.

Preşedintele rus Vladimir Putin a invocat în urmă cu câteva săptămâni o serie de scheme de sprijin, prin care va oferi ajutor financiar familiilor ruse care nu au posibilităţi. Liderul de la Kremlin afirma că veniturile mici sunt un obstacol în calea unui număr mai mare de naşteri.

Reamintim faptul că populaţia Rusiei s-a diminuat cu peste 510.000 de persoane pe parcursul unui singur an, fiind considerată cea mai mare scădere de la mijlocul anilor 2000, conform statisticilor oficiale. Potrivit unor estimări preliminare, Rusia avea 146.238.185 de locuitori la 1 ianuarie 2021, a indicat agenţia de statistici Rosstat într-un comunicat.

La fel ca multe alte ţări, Rusia este afectată de numeroase decese cauzate de pandemia de coronavirus. În acelaşi timp, Rusia a suferit un declin demografic permanent de la căderea URSS, în anul 1991, din cauza situaţiei economice dificile a multor familii.

În paralel a scăzut şi numărul de avorturi înregistrate. În timp ce după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1992 au avut loc circa 3,5 milioane de avorturi, numărul acestora a scăzut la aproximativ jumătate de milion în 2020.

Trei medici, condamnați definitiv la Iași pentru avorturi ilegale

Avortul reprezintă terminarea sarcinii înainte ca fătul să fie viabil, în general înainte de a 20 a săptămână de sarcină. Există mai multe tipuri de avort. Cel mai des întâlnit este cel voluntar când o femeie decide să pună punct unei sarcinii nedorite. În general avortul trebuie făcut înaintea celei de a 12 a săptămâni de sarcină şi este legal în România. Este bine știut faptul că tot mai multe femeie apelează la această metodă pentru a nu avea un copil nedorit.

Însă, deși este legal în România, trei medici au fost condamnați definitiv la Iași la sfârșitul lunii trecute! Întreg scandalul a izbucnit de la șpăgi și o serie de avorturi ilegale! Cadrele medicale au scăpat de temniță la mustață! Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelurile formulate de procurori, dar și de cei trei inculpați din dosar. Magistrații au dispus reducerea pedepsei primite de Adrian Tănăsescu, la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

De asemenea, judecătorii ieșeni au redus, la 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pedeapsa aplicată Simonei Botez, pentru luare de mită (12 acte materiale), fals intelectual (4 acte materiale) și întreruperea cursului sarcinii (3 acte materiale). Mai mult decât atât, aceasta a primit o amendă de 37.500 de lei. În cazul Doinei Andrei, magistrații ieșeni au redus pedeapsa, la 3 ani de închisoare, pentru luare de mită, fals intelectual și întreruperea cursului sarcinii. Sentința este definitivă.

Comentarii
  • Corect! Vedeți și atitudinea PRO FAMILIE a grupului de la Vișegrad. România nu are timp nici de familie, nici de Vișegrad, e prea ocupată să-i slugareasca pe alții.

Adauga un comentariu