Eveniment-Social

S-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua sală de sport a Școlii Gimnaziale “Otilia Cazimir” din Iași

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua sală de sport a Școlii Gimnaziale Otilia Cazimir din Iași
S-a finalizat, în timp record, studiul de fezabilitate pentru sala de sport a Școlii Gimnaziale “Otilia Cazimir”

Primăria Municipiului Iași a anunțat că s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua școală de sport a Școlii Gimnaziale “Otilia Cazimir”. Acesta a fost executat în timp record, doar o lună de la semnarea contractului.

Următorul pas este în mâinile membrilor de la Consiliul Județean Iași.

Municipalitatea ieșeană a anunțat că s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua sală de sport și următorul pas este ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobați de Consiliul Județean Iași. După aceste demersuri birocratice se va acorda lucrarea de construcție unei companii ce va depune o ofertă la licitație.

S-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua sală de sport, în timp record

Documentația pentru proiectul de construcție a sălii de sport pentru Școala Gimnazială “Otilia Cazimir” a fost finalizată în doar o lună de firma SC Protess Consulting SRL. Proiectul a avut valoarea de 84.000 de lei fără TVA și 99.960 de lei cu tot cu TVA.

“A fost predat studiul de fezabilitate al investiției. Documentația a fost realizată în doar o lună de SC Protess Consulting SRL, pentru o sumă de 84.000 lei, fără TVA, respectiv 99.960 lei, cu TVA. Comisia Tehnico – Economică de Avizare și Recepționare a Documentațiilor Aferente Proiectelor de Investiții a avizat documentația, iar investiția este estimată la valoarea de 13.724.259,46 lei. După ce indicatorii tehnico – economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

În cel mai scurt timp posibil Consiliul Județean Iași va vota în ședință indicatorii tehnico-economici în urma cărora se va aloca un buget pentru construcția clădirii.

Săli noi de sport la mai multe unități de învățământ din municipiul Iași

Mihai Chirica, edilul Iașului, a pornit anul 2022 cu gânduri bune legate de activitățile sportive pentru cei mici. Acesta, împreună cu echipa administrației locale, a făcut mai multe proiecte în acest sens. Majoritatea vizează modernizarea, renovarea sau construcția unor spații din cadrul unităților de învățământ ieșene.

La începutul acestui an, primarul Mihai Chirica a semnat un contract cu asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL pentru proiectarea și construirea de săli de sport la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2.982.909,92 lei), „Alexandru Vlahuță” (2.837.614,5 lei) și „George Coșbuc” (2.870.277,07 lei). Cele trei săli vor fi finalizate în cursul anului viitor. În prezent, cele trei săli sunt în faza de proiectare.

Planul municipalității este de a construi noi săli de sport și la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, unde au început lucrările la fundație, precum și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, completează municipalitatea ieșeană.

La capitolul activități sportive pentru tinerii ieșeni, Mihai chirica a demarat proiecte -pentru construirea a 3 bazine de înot pentru copii. Acestea sunt proiectate special pentru a îndeplini nevoile standard pentru acest tip de construcție și se dorește ca finalizarea lucrărilor să fie cât mai rapidă.

În această perioadă se lucrează prioritar la sălile de sport, astfel s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua sală de sport a Școlii gimnaziale “Otilia Cazimir” în timp record.

Adauga un comentariu