Local

S-a strâns lațul în jurul „interlopilor” care s-au bătut în fața unui club din Iași. Se anunță ani grei de pușcărie, inclusiv pentru un boxer!

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a strâns lațul în jurul interlopilor care s-au bătut în fața unui club din Iași. Se anunță ani grei de pușcărie inclusiv pentru un boxer
Imagini din timpul scandalului care a avut loc în apropierea unui club din Tătărași

După bătaia sângeroasă din fața unui club din Tătărași, mai mulți indivizi ce pozează în interlopi au fost trimiși în judecată. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în fața instanței pe Dănuț George Alistar, Cristi Ionuț Coca, Petrică Ajidaucei și Cătălin Vasilică Zorilă. Printre acuzațiile aduse de anchetatori se numără cele de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz

Se trage linie în urma bătăii din fața unui club din Tătărași. În vara acestui an, în mediul online au ajuns imagini surpinse în timpul conflictului. Polițiștii s-au autosesizat și au făcut la acea vreme rețineri.

„Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice. Doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 9 august mai multe persoane ar fi fost implicate într-un scandal pe raza municipiului Iași, iar în cadrul altercației două grupuri formate din trei, respectiv doi tineri s-ar fi agresat fizic reciproc. În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele care ar fi fost implicate în scandal, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 august, doi tineri de 22, respectiv 32 de ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, au precizat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Printre scandalagii se numără boxerul Ionuț Buhan

Printre cei implicați în scandal se numără și Ionuț Coca, fost Buhan, un fost boxer, care a mai avut probleme cu legea. În anul 2012, la Iași a fost un scandal similar, în care tânărul a fost implicat. Atunci, mai mulți indivizi s-au luat la bătaie în fața clubului Queen’s din Copou. Au folosit cuțite, bâte, spray-uri lacrimogene și alte arme albe. Printre scandalagii se numără mai mulți tineri care au mai fost certați cu legea și care au mai avut condamnări în trecut, tot pentru bătăi și scandaluri.

Conflictul a avut loc în noaptea de vineri, 26 spre 27 octombrie 2012, însă toți au fugit de acolo înainte de a ajunge polițiștii. Anchetatorii au avut nevoie de câteva zile pentru a-i identifica pe bătăuși. Ulterior, șapte dintre scandalagii au fost aduși în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Printre aceștia se numără și Ionuț Buhan.

Boxerul a fost condamnat la închisoare după o faptă similară

Boxerul ieșean Ionuț Cristian Buhan a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Iași la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală. Pedeapsa vine după scandalul din clubul Queen’s din Copou. Zilele trecute, Dănuț George Alistar, Cristi Ionuț Coca (Buhan), Petrică Ajidaucei și Cătălin Vasilică Zorilă au fost trimiși în judecată. Printre acuzațiile aduse de anchetatori se numără cele de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii puși pe scandal riscă să ajungă în spatele grațiilor pentru câțiva ani.

Adauga un comentariu