Local

S-a terminat viața de huzur pentru fostul deputat PNL Anton Doboș! Conducerea Finanțelor ieșene l-a mutat în alt birou. Ani buni a lucrat singur

Publicat: 21 oct. 2020
Anton Doboș este nevoit să împartă biroul cu mai mulți colegi de serviciu, unul dintre ei fiind și Marian Bosianu, fost director al instituției
Anton Doboș a fost mutat din biroul unde lucra singur, într-un birou mai aglomerat. Conducerea Finanțelor a considerat că fostul deputat nu făcea față la fostul birou

Fostul director al Finanțelor ieșene a fost mutat în alt birou după ce conducerea instituției a constatat că nu mai face față la locul de muncă. Anton Doboș este nevoit să lucreze alături de alți colegi, printre care și Marian Bosianu, la fel, fost director în instituție

Fostul parlamentar Anton Doboș și fost director la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași a fost retrogradat dacă este luată în calcul ultima decizie a conducerii Finanțelor ieșene. Mai mulți ani, în Fiscul ieșean, controversatul Anton Doboș a dus o viață de huzur, fără să fie deranjat cu prea multe responsabilități. Ba mai mult, programul de lucru era opțional pentru finanțist. De multe ori, era văzut părăsind instituția la ora prânzului, cu mult înainte față de ceilalți angajați.

Recent, DGRFP a hotărât ca Anton Doboș să nu se mai ocupe de Biroul de Gestiune Registru contribuabili, monitorizare declarații fiscale, bilanțuri, unde avea privilegiul de a lucra singur. Acum, a fost mutat la Biroul Avize și Autorizații, Case de Marcat. Aici performează și fostul director DGRFP Iași, Marian Bosianu. Anton Doboș este obligat să împartă biroul cu încă 5 colegi de serviciu. Unul dintre motivele pentru care a fost mutat are legătură și cu modul defectuos în care gestiona fostul post. În perioada următoare, biroul fostului deputat va fi preluat de o finanțistă cu experiență în domeniu. Apelat telefonic, Anton Doboș nu a răspuns pentru a comenta decizia conducerii.

Anton Doboș a sfidat orice regulă după ce a parcat în curtea instituției pe locul destinat persoanelor cu dizabilități

Finanțistul s-a comportat în ultimii ani ca și cum ar fi fost încă în Parlamentul României. Nu o dată a fost observat cum a parcat autoturismul marca Mercedes ML 320 CDI pe locul de parcare destinat persoanelor cu dizabilități. Anton Doboș nu putea fi amendat de Poliția Locală pentru că parcarea era destinată angajaților instituției. Atunci, funcționarul a explicat că folosea locul special pentru că nu avea unde să parcheze. Între timp, conducerea Finanțelor a dispus ca cele două locuri destinate persoanelor cu dizabilități să fie marcate vizibil.

În 2010 a fost numit director executiv la DGRFP Iași, susținut fiind de Partidul Național Liberal și de pușcăriașul Relu Fenechiu, condamnat ulterior la închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Conform ultimei declarații de avere, funcționarul deține două terenuri în Iași, în suprafață totală de 1.115 metri. A mai bifat o casă de locuit de 263 de metri pătrați și o anexă de 133 de metri pătrați. Mai are un card de salarii cu 30.029 lei, dar și un împrumut acordat unei persoane fizice, în valoare de 200.000 de lei. Declarația de avere mai arată o datorie la bănci de 40.000 de euro și 10.000 de euro la o persoana fizică. Anul trecut, a încasat de la Finanțe suma de 80.308 lei.

Soția a fost înlocuită de la conducerea Trezoreriei în cursul acestei veri

Camelia Doboș, soția fostului parlamentar, a fost înlocuită din funcția de șefă a Trezoreriei din Finanțele ieșene încă din vara anului 2020. În urma unui interviu susținut la București pentru ocuparea postul vacant de trezorier-șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) a fost numită Carmen Ionescu. Din informațiile deținute de reporterii BZI, pentru Camelia Doboș miza era să iasă la pensie de pe un post de conducere. Dar, schema nu a ieșit. În ceea ce privește postul de director la Direcția Trezorerie, tot în urma unui interviu, Gina Simona Fîrțescu a fost înlocuită cu Veronica Tănăsucă. Fosta directoare este nora lui Dan Fîrțescu, fost șef la Finanțele din Suceava, acum consilier la Curtea de Conturi. În mediul Finanțelor se știa că postul de șef al Trezoreriei era controlat de către Valentin Mavrodin, fost secretar de stat, prieten cu Fîrțescu de la Curtea de Conturi.

Comentarii
 • Pai aici e mana lui ……. . Dobos a suparat in trecut pe cineva si acel cineva care a ajuns intre timp mare a inceput o campanie de razbunare!!! Si sa nu uitam ca Dobos este PNL-ist la fel ca si actualul director care e sustinut tot de PNL!!!

 • cum e Tony, cand stateai la etajul 1 dupa copac si iti alegeai cate o duduie bine din finante? O invitai in birou si incepeai sa te dai mare ca tu faci, ca tu cosi ca tu descosi…acu ce mai futi prin fisc, sau acu te cam fut altii pe tine!!!!

 • Dobos merita tot ce pateste. insa, pacat ca Paul intra in niste jocuri si duce niste razboaie care nu sunt ale lui. In viata nu se stie niciodata…..

 • Creme du la creme va fi de acum incolo in biroul ala. Mai lipsesc niste calificati dar deocamdata e bine si asa. Daca se face ordine in institutie e de bun augur. De mult trebuia facut ceva cu dinozaurii.

 • Da mincinoasa care se crede sefa umbla cu miloaga dupa diplome ,vorbeste pe la spate si nu stie ce sa faca sa se dea mare, rad si curcile de ea face orice sa avanseze caprita orice…oare stie familia …sau o fi impreuna la produs.

 • Ancuta stie ea ce stie si are dreptate. Nelu Damian greseste crîncen pe zi ce trece!!! Si mai e o chestie: de obicei Nelu scoate castanele din foc cu mana altuia…

 • Cred ca ND e nebun de putere. Multi au tot spus, in ultimul timp, ca se crede padisah. Nu prea credeam. Cam ne convinge ca a luat-o heghes pe cele 7 coline. E in lumea lui. Bine nu ajunge in stilul asta. Asta pana deranjeaza pe cine nu trebuie. Daca n-a facut-o, deja.

 • vai de capul nostru daca vom scapa
  ne mananca covidu

  tara arde si voi prezentati cine s o mutat si din ce birou
  cui ii pasa sa scrie direct sa ceara informatii si sa nu mai fie asa cozi la intrare am stat o ora la rand la voi
  asta n ati cronometrat

  mai bn vorbiti de copiii astia ramasi singuri si cum ii ajutati de Craciun
  sau subiecte marinimoase n aveti

Adauga un comentariu