Economic Local

S-a urcat beat mangă la volan, dar a fost tras pe dreapta de polițiști. Riscă să ajungă după gratii

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a urcat beat mangă la volan dar a fost tras pe dreapta de polițiști. Riscă să ajungă după gratii
Un bărbat din Iași a fost prins beat la volan

Un bărbat din Iași s-a urcat beat mangă la volan. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele lui. Nu este exclus ca individul să ajungă după gratii. Dacă va fi găsit vinovat, acesta va fi condamnat

Un bărbat din Iași s-a ales cu mari bătăi de cap după ce s-a urcat beat mangă la volan. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, ce se deplasa pe DC 131 A, comuna Lespezi. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri, prezenți în mai multe zone din oraș

Acțiunile polițiștilor de la Rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru. Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, pe 21 mai 2024, între orele 06:30 – 13:30 și 14:30 – 21:30, oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pentru combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.

În cadrul acțiunii, pentru nerespectarea regulilor din trafic, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru neacordare prioritate de trecere a vehiculelor, iar 16 pentru alte abateri. În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, patru conducători auto.

Nu este singurul șofer care s-a urcat beat mangă la volan

Zilele trecute, un ieșean a fost condamnat după ce s-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, speriat de fantoma soacrei sale. Ioan Ianuș a fost trimis în judecată. În fața magistraților, acesta a continuat povestea cu stafia femeii.

„Inculpatul a precizat că are 71 de ani, o pensie de 2.000 de lei, că îi trebuie permisul de conducere şi că a văzut stafia soacrei sale în ultimele zile. Fiind audiat, inculpatul a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, arătând că în ziua de 25.11.2021 s-a deplasat la volanul autoutilitarei marca Volkswagen la o altă casă a sa, unde a desfășurat activități gospodărești și consumat, în jurul orei 15:00, aproximativ 100 ml de țuică, iar în jurul orei 18:00, 50 ml de țuică.

Inițial, dorea să rămână peste noapte în casa respectivă, însă, fiindu-i teamă de imaginea soacrei sale care decedase în urmă cu aproximativ o lună în acea casă, inculpatul s-a hotărât să se întoarcă la locuința din altă localitate, în acest sens urcându-se la volanul autoutilitarei și conducând pe DJ282D, spre orașul Podu Iloaiei. Inculpatul declară că s-a hotărât să oprească pentru a efectua cumpărături, a efectuat virajul dreapta, intrând pe str. Brătuleni, iar după aproximativ 100 m, primind flash-uri de la un alt autoturism, a tras dreapta pentru a-i face loc, însă a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șanț. Fiind panicat, inculpatul a sunat singur la numărul de urgență 112, anunțând evenimentul rutier”, au precizat anchetatorii.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul care s-a urcat beat mangă la volan.

Adauga un comentariu