Prima pagină » Economic Local » Sala de sport a Universității „Al. I. Cuza” din Iași va fi extinsă și modernizată! Se vor cumpăra dotări pentru mai multe discipline

Sala de sport a Universității „Al. I. Cuza” din Iași va fi extinsă și modernizată! Se vor cumpăra dotări pentru mai multe discipline

05 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Unul dintre obiectivele Universității „Al. I. Cuza” din Iași va fi modernizat. Sala de sport din strada Titu Maiorescu, nr.15, va fi supusă proiectării. Firmele de specialitate au posibilitatea să câștige un contract în valoare de 56.000 de euro

Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași pregătește reabilitarea și extinderea sălii de sport din strada Titu Maiorescu, nr.15, vizavi de corpul D. Pe data de 16.11.2020 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică, etapă premergătoare lucrărilor de execuție. Pentru serviciile menționate, autoritatea contractantă a stabilit o prevedere bugetară de 271.761 lei, fără TVA, aproximativ 56.000 de euro.

„Construcția este compusă din două corpuri de clădire: corpul principal format din sală de sport și corpul anexă cu utilități (vestiare, grupuri sanitare, circulații). Sala de sport este o construcție semiîngropată, fără subsol, de formă dreptunghiulară și este racordată la instalațiile de alimentare cu agent termic, apă și canalizare. Acoperișul este format dintr-o terasă necirculabilă cu termoizolație și un start de mortar peste care este așezată o hidroizolație de tip clasic. Intrarea se face printr-o clădire anexă cu ultimul nivel suprateran, celelalte două niveluri sunt subterane”, se arată în caietul de sarcini.

Suprafața utilă a clădirii este de 469,82 metri pătrați.

Sala de sport va fi multifuncțională, iar în cadrul acesteia vor fi abordate mai multe discipline

Proiectul presupune dotarea sălii de sport cu 6 coșuri de baschet, două porți de handbal.

„Sala de sport de la subsolul 2 va fi utilizată pentru fitness și gimnastică. În aceste condiții, dotările vor fi reprezentate de următoarele aparate: 5 aparate multifuncțional, 15 mingi de gimnastică, 20 corzi de viteză, 40 gantere, 20 saltele pliabile, 20 mingi de echilibru, 50 inele Pilates, 20 greutăți de picior, 20 trambuline, 1 bârnă gimnastică artistică, 1 set paralele, 1 set inele, două saltele sporturi de luptă. Ultimele două trame ale sălii de gimnastică vor fi prevăzute cu oglinzi pe o latură, astfel încât o suprafață de circa 60-70 mp va fi liberă, fiind destinată practicării gimnasticii sau dansului ritmic”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” va fi reabilitat cu fonduri de la bugetul local

Totodată, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” organizează pe data de 13.11.2020 o licitație pentru consolidarea și reabilitarea clădirii. Prevederea bugetară a procedurii este de 6.013.390 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Imobilul este situat pe strada Decebal nr.13, din Iași. Construcția are regimul de înălțime Sth+P+2E, cu o suprafață utilă de 3.161 metri pătrați.

„Corpul C1, cu o structură în diafragme din zidărie confinată din cărămidă și cuplate cu cadre de fațadă, se va reabilita din punct de vedere structural, conform concluziilor expertizei tehnice. După aplicarea măsurilor de consolidare, corpul C1 se va moderniza la finisajele interioare, exterioare și al instalațiilor. Clădirea se va reabilita higrotermic (izolare termică – n.r.) pe toată anvelopa (pereți și terasă). După finalizarea lucrărilor de construcții și instalații la interior și exterior se vor reface în totalitate finisajele exterioare și interioare (pardoseli, reparații tencuieli, gleturi, zugrăveli lavabile)”, se arată în caietul de sarcini.

Finanțarea este asigurată de Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *