Economic Local

Primăria Iași construiește terenuri de sport pentru școli! Contractul de 800.000 euro a fost semnat

Publicat: 13 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași construiește terenuri de sport pentru școli Contractul de 800.000 euro a fost semnat
Primăria Iași investește în terenuri de sport pentru școlile din oraș

Primăria Iași a semnat contractul de 800.000 euro pentru construirea mai multor terenuri de sport în curtea școlilor. Licitația a fost câștigată de societatea Adru Solution SRL, din Târgu Mureș. Terenurile vor fi folosite pentru competiții sportive între unitățile de învâțământ

Primăria Iași vrea să construiască terenuri de sport pentru școlile din municipiu. Recent, a fost finalizată licitația pentru amenajarea mai multor terenuri în curtea instituțiilor de învățământ. Contractul de aproape 800.000 euro a fost semnat cu societatea Adru Solution SRL, din Târgu Mureș. Firma este deținută de Daniel Gelu Urdă. În 2018, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei, profit de 137.553 lei, datorii de 1 milion lei, cu 15 angajați. La procedură au mai participat Atlas Company SRL (Târgu Mureș), Timovladian Aqua Parc SRL (Oradea) și asocierea Icoprest Construct SRL (Vaslui) – Les connaisseurs SRL (București), dar ofertele nu au fost conforme.

Școlile vor avea terenuri de sport moderne pentru elevii din mai multe cartiere din Iași

Reprezentanții primăriei au realizat mai multe studii pentru identificarea nevoii de amenajare a terenurilor de sport. Astfel au fost alese mai multe unități de învățământ din zona centrală a orașului, dar și din cartierele mărginașe. În perioada următoare vor fi organizate șantierele. Lucrările vor fi executate la Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” – două terenuri în suprafață de 1.165 metri pătrați, Școala Gimnazială „Elena Cuza” – 594 metri pătrați, Colegiul Național – 420 metri pătrați, Colegiul „Octav Bancilă” – 1.008 metri pătrați, Colegiul Național „Costache Negruzzi” – 825 metri pătrați, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” – 670 metri pătrați, Liceul Tehnologic „Petru Poni” – 1.008 metri pătrați și Colegiul Național „Emil Racoviță” – 1.008 metri pătrați.

Primăria Iași vrea ca terenurile de sport să fie folosite pentru competițiile sportive între școli

Primăria Iași a stabilit și obiectivele contractului de lucrări.

„Prezentul obiectiv prevede: un teren de fotbal cu gazon sintetic amenajat la standarde ridicate. Scopul este reprezentat de asigurarea în primul rând a unui climat de siguranță, unde elevii pot practica activități sportive. De asemnea, prin acest proiect se readuce în prim-plan nevoia de dezvoltare armonioasă a tinerilor și întărirea stării de sănătate prin activitate sportivă. Alte schimbări preconizate: asigurarea desfășurării competițiilor sportive în cadrul unității de învățământ și interșcolare, includerea unității de învățământ în circuitul competițiilor sportive interșcolare desfășurate pe teritoriul național, creșterea atractivității elevilor pentru activitățile sportive și educație fizică, creșterea nivelului de dotare a unităților de învățământ”, au transmis oficialii din Primăria Iași.

Și primăriile din județul Iași investesc sume importante în amenajarea terenurilor de sport

Chiar dacă investiția nu este destinată școlilor, Primăria comunei Ciurea a demarat o licitație pentru construirea unui teren de sport multifuncțional, în satul Lunca Cetățuii. Valoarea estimată a procedurii este de 1.022.605 lei, fără TVA, adică 217.000 euro. Au depus oferte Atlas Company SRL și Asocierea Con Ted Company SRL – Ischia SRL. În perioada următoare va fi declarat câștigătorul. Noul obiectiv va fi amenajat pe o suprafață de teren de 3.773 metri pătrați. Asta presupune apariția unui teren de minifotbal și două terenuri de tenis. Gazonul sintetic va fi montat pe o suprafață de 2.853 metri pătrați. Câștigătorul licitației va fi desemnat în cel mai scurt timp.

Adauga un comentariu