Culinar

Salată de castraveți cu ceapă pentru iarnă, două rețete irezistibile

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de castraveți cu ceapă pentru iarnă două rețete irezistibile
Salata de castraveți cu ceapă pentru iarnă este versatilă și poate fi pregătită în mai multe moduri

Rețeta de salată de castraveți cu ceapă pentru iarnă este irezistibilă. Aceasta se poate prepara chiar și în timpul verii, fiind consumată ca și garnitură. Cele două preparate se gătesc în doar 30 minute, apoi vă puteți bucura de o mâncare extrem de delicioasă.

În timpul toamnei sau chiar și a verii, gospodinele încep să-și pregătească cămările pentru iarnă. Pe lângă salata de castraveți, mai puteți încerca și zacuscă de dovlecei.

Salată de castraveți cu ceapă pentru iarnă

Salata de castraveți cu ceapa pentru iarnă este una dintre cele mai simple și sănătoase rețete. Aceasta poate fi preparată la domiciliu, din doar câteva ingrediente. Pentru a prepara rețeta aveți nevoie de trei kilograme de castraveți, 250 grame de ceapă, o lingură de zahăr, 150 mililitri de oțet de 9 la sută, 100 grame de sare și 200 grame de usturoi. Mai întâi de toate va trebui să spălați foarte bine castraveții. Ulterior, vor fi lăsați timp de două ore într-un bol plin cu apă. Între timp, legumele vor absorbi lichidul și vor deveni suculente și crocante.

Se recomandă a se folosi castraveți cât mai mici, deoarece cei mari nu sunt la fel de crocanți. După ce trec cele două ore, legumele vor trebui tăiați rondele de aproximativ un centimetru. Ceapa va trebui tocată sub formă de inele subțiri, iar usturoiul va trebui pisat. Legumele vor fi amestecate într-un bol suficient de încăpător, apoi se va turna peste ele oțetul, zahărul și sarea. Salata de castraveți va fi amestecată cu o lingură din lemn, apoi va fi lăsată peste noapte, la loc răcoros să se marineze. Borcanele vor trebui spălate și sterilizate. De asemenea, acestea trebuie să fie uscate și fierbinți atunci când turnați salata în borcane. 

Castraveți murați cu ceapă 

O altă rețetă pentru iarnă pe care o puteți pregăti este cea de castraveți murați cu ceapă. Aceasta se prepară prin fierbere, în doar 30 minute. Pentru a prepara gustarea veți avea nevoie de un kilogram de castraveți, două cepe, 200 grame de zahăr pudră, 250 mililitri de oțet din vin alb, o jumătate de linguriță de boabe de muștar, 120 mililitri de oțet de mere și o linguriță jumătate de sare.

Mai întâi se vor spăla castraveții, apoi vor fi tăiați în felii subțiri. Legumele vor fi amestecate cu sare, apoi se lasă pentru o oră jumătate la frigider. Ulterior, castraveți vor fi puși într-o strecurătoare și se trec printr-un jet de apă rece. Aceștia se scurg bine, apoi se pun în borcane de 370 mililitri. Ceapa va fi tăiată peștișori și se va adăuga în vase peste castraveți. Într-o cratiță, se vor turna cele două tipuri de oțet, zahărul și boabele de muștar. Vor fi lăsate să clocotească, apoi se toarnă în vasele pregătite. După ce se pun și capacele, borcanele vor fi întoarse cu gura în jos. Din ingredientele menționate veți obține aproximativ 6 borcane de 370 mililitri. După 12 ore, mâncarea se poate servi sau se poate păstra în cămară. 

Salata de castraveți cu ceapă pentru iarnă este versatilă și poate fi pregătită în mai multe moduri. De asemenea, aceasta este foarte sănătoasă și nu conține conservați.

Adauga un comentariu